1100cc karts: dolle duivelsmobielen

extreme kart

Karten met 125cc achter je gat is leuk. Maar dat kan natuurlijk altijd beter. Wat gebeurt er wanneer je de motor van een superbike op je kart zet? Wat dacht je van een blok uit een Yamaha R1, of een Suzuki GSX-R 750? Dan heb je dus een rijdend motorblok. Alleen voor de echte waaghalzen.

Is 1100cc veel? Dat hangt ervan af hoe je het bekijkt. Grote kans dat je oma een auto rijdt met net iets meer cilinderinhoud. Zo’n bejaardenautootje weegt alleen een stuk meer dan een kart. Conclusie: 1100cc op een kart van 135 kg is best heavy. En dan zit je ook nog eens extreem laag bij de grond. Houd dat dolle duivelsmobiel maar eens recht op de baan.

Nog een leuk rijdend motorblok. 1000cc met 150 pk’tjes: levensmoe?

Met een 4-cilinder Suzuki GSX-R 600 en een fijne spoiler kan je leuke dingen doen. Dit begint al aardig op een racewagen te lijken.

Er zijn op het internet veel gave projecten met karts te vinden. Rijst alleen de vraag: Wanneer is iets nog een kart? En wanneer spreken we van een auto?


De Hossfly is ook een soort van kart, al heeft dit voertuig ook wel iets van een motormaaier of een rijdende barkruk. Een barkruk met V8-motor, wel te verstaan. Deze komt uit een Harly Davidson. (Check hier de specs.)

hossfly1

Zelf aan de slag

Wil je zelf ook eens aan de slag, dan moet je eens op diygokarts.com gaan kijken. Een website vol met bouwtekeningen en diy-tips. Welke remsystemen zijn er en wat is voor jouw project de beste keus? Waar moet je op letten als je wielen uitkiest? Wat zijn de mogelijkheden voor de stuurinrichting? Welke methoden zijn er om een frame in elkaar te lassen? Voor de onderdelen kan je terecht bij bmikarts.com.

Speedcalculator

Met een speciale calculator bereken je de topsnelheid van je bolide (al is het natuurlijk leuker om het eens op de baan te testen). Ook is er een forum waar je terecht kunt voor allerhande vragen. Kortom een walhalla voor de liefhebber van zelfbouw-karts.

We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply

      Stuur mij een email bij nieuwe reacties op deze blogpost. Je kunt je ook inschrijven zonder zelf te reageren.