502.165 kerstlampjes, een verlichtend wereldrecord

wereld record

De Australische David Richards uit Canberra heeft het wereldrecord kerstlampjes op zijn naam staan. Rondom zijn huis hangen maar liefst 502.165 kerstlichtjes. Dat is ongeveer 50 kilometer aan kerstverlichting.

In 2011 had hij het record ook al op zijn naam staan met 331.038 lampjes. Helaas ging in 2012 de familie Gay in Lagrangeville, New York er met de titel vandoor. Zij hadden 346.283 lichtjes om hun huis hangen. Richard had besloten om niet meer aan een recordpoging te beginnen om dat het maanden werk kost, maar toch ging hij de strijd aan. Een echte kerel gaat een uitdaging niet uit de weg. Deze keer wilde hij het record niet zomaar verbeteren maar radicaal verbeteren, zodat het record een tijd zou blijven staan.

kerstlampjes

In oktober is David begonnen met het ophangen van de kerstlampjes. Naast zijn normale baan is hij uren bezig geweest met het ophangen van alle verlichting. Zelfs de weekenden stonden in het teken van het ophangen kerstlampjes. “I got the last bulb up last night just before Guinness arrived,” zei hij maandag. Het Guinness book of records heeft niet elk lampje geteld. Het aantal kerstlampjes is onder andere geïnventariseerd door de verkoopbonnetjes.

Het huis van de familie Richards is een voormalig Japanse ambassade. Er zit een grote oprijlaan bij die helemaal in een cirkel loopt. David bouwde een soort van afdak over zijn oprijlaan die hij bedekte met allemaal lampjes. Hij zegt: “It’s like walking through a tunnel of lights with synchronized music,”

Goede doel

De familie krijgt allerlei donaties van mensen die naar het spektakel komen kijken. Twee jaar geleden hebben ze 78.000 dollar opgehaald voor SIDS (Sudden Infant Death Syndrome) en Kids ACT. Ook dit jaar haalt de familie Richards geld op voor het goede doel. David hoopt dat hij dit jaar 100.000 dollar binnen mag slepen.

Kosten?

De maandelijkse elektriciteitsrekening van de familie torent naar 2.500 dollar (zo’n €1.700). De lokale energiemaatschappij doneert de stroom aan de familie. Hoeveel David betaalt heeft voor alle lampjes wil hij niet zeggen. Wel dat het minder is dan wat het opbrengt voor het goede doel. Zelfs zijn vrouw weet niet hoeveel geld het allemaal heeft gekost. Ze wil het niet eens weten.

Een Nederlands record?

Welke Nederlandse mancaver zal dit record volgend jaar verbreken? Het wordt toch eens tijd voor een Hollandse overwinning! Begin dus dit jaar met oefenen. De vrienden van Conrad hebben een uitgebreid assortiment kerstverlichting en dus voor ieder wat wils.

En dan? Paar uurtjes knutselen en onze tips gebruiken. Komt het volgende wereldrecord op jouw naam of houd je het bescheiden? Wat het ook wordt,  wij zijn benieuwd naar het resultaat.

We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply

      Stuur mij een email bij nieuwe reacties op deze blogpost. Je kunt je ook inschrijven zonder zelf te reageren.