Alles gaat fout!!?!

Jaja, al zijn ze nog zo technisch en creatief, ook bij de Mancavers gaat er wel eens iets niet helemaal zoals het moet. Momenteel zijn we bezig met een social media counter, een digitale teller die laat zien hoeveel likes en subscribers van Facebook en YouTube er al zijn op ons kanaal. Deze teller geeft met LED-segmenten op het zelfgemaakte bord aan hoeveel likes er zijn. Maar helaas, alles wat fout kon gaat, ging bij ons ook fout. We hebben onze Raspberry Pi en de LED-driverchip waarmee we het LED-segment wilden aansturen, opgeblazen. Kan een keer gebeuren natuurlijk, maar zonde is het wel!

Voorkom fails met deze tips

Onze Raspberry Pi hebben we helaas door laten branden. Maar laat je niet afschrikken, want dit kun je bij jouw project best voorkomen. Volg de hier beschreven nuttige tips op en je hebt er zeker profijt van!

Tip 1: Ga je iets aanpassen in stroomcircuit, vergeet dan niet eerst je labvoeding uit te zetten, voordat je dat doet.

Tip 2: Gebruik een bufferboard voor je Raspberry Pi, mocht er iets fout gaan, dan gaat niet meteen je Raspberry Pi eraan.

Tip 3: Meet van tevoren met een multimeter alles even goed door, zo voorkom je dat er kortsluiting ontstaat.

Tip 4: Gebruik eerst een breadboard om je circuit op te testen, voordat je daadwerkelijk alles vastzet door te solderen.

Tip 5: Fouten maken hoort er nou eenmaal bij. Leer altijd van je gemaakt fouten, je zult zien dat je er steeds weer wat beter van wordt.

Wat we verder nog gebruikten in deze video:

Powerbank voor de externe microfoon

Afkortzaag

Accuschroefmachine

Aansluitdraad

NPN transistor

PNP transistor

Laat je horen!

Mancave wordt gesponsord door Conrad.nl. Wil je

meer zien van Mancave, abonneer je dan op ons YouTube-kanaal en volg ons op Facebook en Twitter! Heb jij zelf leuke ideeën voor een gaaf project dat je wel

eens gerealiseerd zou zien? Of heb jij iets vets gemaakt dat je graag met ons

wilt delen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op!

We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply

      Stuur mij een email bij nieuwe reacties op deze blogpost. Je kunt je ook inschrijven zonder zelf te reageren.