Autodiefje pesten – Mancave’s tips tegen autodiefstal

Mancave's tips tegen autodiefstal

Wat is de perfecte manier om je auto tegen diefstal te beveiligen? Je kunt je stuur meenemen, je kunt er een metalen doos omheen bouwen, je kunt hem op hol laten slaan. Of zet je er gewoon 50.000 volt op? Check onze tips tegen autodiefstal.

Er bestaan veel creatieve manieren om je auto aan de aarde vast te maken. Helaas maken ze allemaal gebruik van een slot. Daar begint de ellende. Het lastige van sloten is dat je ze niet open krijgt als je je sleutel kwijt bent. Nog vervelender is het dat het de doorsnee dief over het algemeen wel lukt.

‘This is the best anti car divice I found’

Onderstaand filmpje is een perfect commentaar op de blablabla-verhalen rond zogenaamde onoverwinnelijke sloten. Terwijl op de pc in achtergrond een man met een breedsprakig verhaal probeert uit te leggen waarom zijn slot zo goed is, forceert een zwijgzame recensent in enkele seconden datzelfde slot.

http://www.youtube.com/watch?v=wkyUjdtJ6NY&NR=1

50.000 volt op je fikken

Dat vraagt om een hardere aanpak, moeten ze bij elektronicafabrikant Taser gedacht hebben. Eind jaren 90 kwam het bedrijf met de Auto Taser, een stuurslot onder hoogspanning dat de hebberige handjes een flinke tik op de vingers geeft. De zoete wraak van een sadist? Of een terechte pedagogische tik? Voor alle duidelijkheid: Je gaat niet dood van 50.000 volt. Maar we moeten het toch vermelden: don’t try this at home.

Juich niet te vroeg. De Auto Taser is niet meer. Na een klein succes stierf het een langzame dood. Werd het prototype op de Consumer Electronics Show in Las Vegas nog aangemerkt als winnaar van de ‘Prestigious Innovations Award 1998’, het product zelf bleek te duur om een succes te worden.

Spookstuur

Wat nu? Misschien moeten we het omdraaien. Moeten we het stuur niet vastzetten, maar juist in beweging brengen. Wat denk je… zou ’t helpen?

Wielklem

Het probleem met auto’s is dat ze ontworpen zijn om te bewegen. Probeer zo’n ding dan maar eens stil te krijgen. Ken je die ene van die vrouw en de wielklem? Let ook op het gegniffel van de kerels die het filmden…

Houd hem uit je auto

Het mag duidelijk zijn. Het is niet eenvoudig om een dief te stoppen. Alhoewel… misschien moeten we anders denken. Is het vooral de kunst om de dief uit de auto te houden…

http://www.youtube.com/watch?v=9yRW2mMr2BA

Heb jij meer Mancave-waardige tips tegen autodiefstal? De comment-sectie is voor jou!

2 Comments
 1. Reply
  anne 30 maart 2016 at 11:53

  Piepschuimen wielklem? Of nep wieldoppen die suggereren dat de banden vierkant zijn. Zelf electronisch aanpasbare auto verf. knalroze sportauto’s worden nooit gestolen. Werken met stank: als een inbreker de auto open krijgt wordt deze persoon volledig met stinkdierenlucht platgespoten. Vier dagen later is de inbreker nog gemakkelijk te herkennen. Metalen staaf schuift na afsluiten auto automatisch vanuit het dashboard door het stuur. moet ik doorgaan?

 2. Reply
  lange wapper 4 februari 2011 at 10:30

  Voortbordurende op dit idee: wat zou men denken van een schrikdraad installatie, zoals men die aan sommige weiden vindt ?

  Leave a reply

  Stuur mij een email bij nieuwe reacties op deze blogpost. Je kunt je ook inschrijven zonder zelf te reageren.