Barbecue voor de minimalist: mini DIY BBQ!

Slippers, korte rokjes en watergevechten, allemaal natuurlijk gecombineerd met warm weer: het is weer tijd voor de zomer! En wat is onlosmakelijk met dit seizoen verbonden? Het eerste wat ons te binnen schiet is in ieder geval een barbecue. Niets is aangenamer dan lekker eten na een dag  keihard klussen in je mancave en wat is nou lekkerder dan vlees gegrild op hete kolen? Het enige probleem daarmee is dat je een fatsoenlijk balkon of een tuin nodig hebt. Maar, niet getreurd voor de mannen die dat niet hebben: er bestaat namelijk zoiets als de mini BBQ! Nog mooier zelfs, je kan deze barbecue zelf maken! Ideaal voor iedereen die wél wil barbecueën, maar geen ruimte of gezelschap heeft om dat mee te doen.

 

De benodigdheden:

 • Een conservenblik;
 • Kniptang;
 • Boor;
 • Stift;
 • Schroeven met bouten, vier kleine en vier iets grotere;
 • Één klein scharnier;
 • IJzerdraad;
 • Eventueel een knop

 

Stap 1: het fundament

Om te beginnen snijd je het conservenblik met de eerder genoemde kniptang doormidden. Zet vervolgens met een stift 4 punten op één van de twee helften, zo dat als er schroeven in gaan het halve blik kan blijven staan. Maak met een boor de daadwerkelijke gaten en draai in ieder gat een schroef, die je vervolgens vastzet met een bout. In feite zou je vanaf hier al kunnen barbecueën, mocht je een héle kleine grill hebben. Zie stap 2 om hem nog wat gelikter en functioneler te maken.

 

Stap 2: Klep en hendel

Pak nu het kleine scharniertje en teken met een stift gaten op beide helften van het conservenblik, zodat je ze aan elkaar vast kan maken met de scharnier. Stop hier de kleine schroeven met bout doorheen om de bovenste helft van het blik te laten functioneren als barbecue klep.

 

Stap 3: de grill

Maak met ijzerdraad een simpele gril, zodat je het vlees daarop kan leggen. Natuurlijk moet deze wel iets groter zijn dan de oppervlakte van het gat in het blik.

 

Stap 4: Geniet van je mini BBQ!

Gefeliciteerd, je hebt zojuist je eigen barbecue gemaakt! Wie is er nou de echte Grillmeister? 😉

Mr. Useful heeft hier een fantastische tutorial voor gemaakt, waarvan je het filmpje hieronder ziet:

 

We will be happy to hear your thoughts

   Leave a reply

   Stuur mij een email bij nieuwe reacties op deze blogpost. Je kunt je ook inschrijven zonder zelf te reageren.