Boren in stijl… boring!

Elektrische schroefboormachine

Zie je het plaatje hierboven? Het lijkt op zo’n designerig huishoudelijk apparaat. Past perfect naast die hippe, overprijsde waterkoker en die state-of-the-art keukenmachine die alles kan maar waar je alleen maar smoothies mee maakt. Maar wat is het? Inderdaad, een elektrische schroefboormachine. ’t Is dat er een bitje in zit, anders hadden we het nooit geweten.

Deze boor – die de naam NEUTRAL meekreeg – is bedacht door ontwerper Tim Bennett. Er zitten geen moeilijke draaischijven of schakelaars op en de houder voor de opzetstukken past zichzelf automatisch aan de benodigde grootte aan. Voor deze boor geldt: what you see is what you get. En natuurlijk: het oog wil ook wat.

Boor: Neutral

 

Je kunt er trouwens wel gewoon mee boren of schroeven en dat zelfs lasergeleid, dus nog netjes ook. Sterker nog: iederéén kan ermee doen waarvoor hij bedoeld is. Handig voor vrouwen en andere mensen met twee linkerhanden.

De NEUTRAL ligt (nog) niet in de winkels. Het is voorlopig alleen een ontwerp dat is ingestuurd voor de iF Concept Design Award. Maar wie weet, als we ‘m erg graag willen, dan komt ‘ie er ook. Hmmm, willen we dat eigenlijk wel? Boren is natuurlijk wel bij uitstek een mannenaangelegenheid en we willen toch niet dat onze vrouwen zelf een beetje gaan aanklooien, zoals in het filmpje hierboven? Wij zien het toch veel liever zo:Nee, doe ons toch maar zo’n ManDrill 5000, ondanks de dubieuze naam. Helaas zit ie niet in het gigantische assortiment accuboormachines van Conrad, maar het huge ass gun-design is in ieder geval überstoer!

Mandrill

Oké. We geven het toe. Toen we werden getipt over de NEUTRAL, dachten we “boormachine/gereedschap = Mancave!”, maar dit artikel was meer op z’n plaats geweest op een vrouwenblog. Excuses daarvoor. Maar goed, zie het als onze tip voor de aankomende huishoudbeurs

5 Comments
 1. Reply
  1marcelfilms 30 november 2011 at 02:48

  Pfff zelfs mijn moeder kan beter boren dan dat keukenvrouwthe

 2. Reply
  DerRudi 24 november 2011 at 18:10

  Omg mandrill! beetje twijfelachtige productnaam maar wel de vetste boormachine tot nu toe! Ik zou hem een plekje geven 😀

 3. Reply
  henk 8 oktober 2011 at 02:08

  'Man'cave is tot daar aan toe, maar dit begint toch wel een beetje ranzig sexistisch te worden.

  • Reply
   Edward 8 oktober 2011 at 12:22

   En wat is er precies mis met 'ranzig seksistisch'? 😉

  Leave a reply

  Stuur mij een email bij nieuwe reacties op deze blogpost. Je kunt je ook inschrijven zonder zelf te reageren.