Bouw je eigen beachcruiser

beach-crusers

Na de solar bike die je zelf kunt bouwen hebben we nog een zonnig fietsproject voor je in petto: je eigen beachcruiser! Je kent ze ongetwijfeld, die stoere tweewielers met gepimpte frames, hoge sturen en bijzondere accessoires. Maar zoals je weet zijn ze best prijzig in de winkel. Je bent zo 800 euro kwijt voor een leuk model. Dan zit er maar één ding op: zelf aan de slag met de juiste onderdelen en de nodige creativiteit!

Oké, mocht je familieleden hebben wonen in Amerika dan kunnen die voor je een beachcruiser kopen voor een zeer redelijke prijs. Tja, in de bakermat van dit soort custom bikes zijn er meer dan genoeg aanbieders die je als klant willen en dat drukt de prijzen wel naar beneden. Ook online shops zijn er genoeg. Sommige winkels bieden je kant en klare beachcruisers aan, maar als je specifieke wensen hebt, dan kun je bij deze en deze online shop ook je beachcruiser zelf online customizen. Dat ziet er al een stuk beter uit! Controle over het eindresultaat, dat is wat we willen…

Granny’s nightmare chopper

Maar je hebt natuurlijk pas écht controle over het eindresultaat als je alles zelf doet. Want daar houden we van bij Mancave. Gelukkig is er op internet genoeg documentatie te vinden om zelf mee aan de slag te gaan als je nog niet precies weet wat je met je beachcruiser wilt gaan doen. Een van de mooiste voorbeelden vonden wij Granny’s nightmare chopper. De naam is natuurlijk al epic, maar daar zit een verhaal achter. Brad van Atomic Zombie was pissig omdat hij op de sloop alleen maar oude omafietsen uit de jaren zeventig tegenkwam als hij op zoek was naar fietsonderdelen. Dus besloot hij om maar eens een ultieme beachcruiser te maken van een omafiets. Granny’s nightmare chopper dus!

Ten eerste scheelt het je honderden euro’s als je zelf aan de slag gaat met dit project en ten tweede bouw je een saaie omafiets om tot een hell of a ride! Je stript de fiets in losse onderdelen, verlengt de voorvork, herbouwt het frame, verlaagt het zadel en je zorgt voor een glimmende afwerking van de metalen onderdelen. En klaar is je nieuwe beachcruiser!

Kortom, vraag je oma of ze haar oude fiets nog heeft bewaard en of je ermee mag knutselen. Wie weet wil ze zelfs wel een ritje maken op Granny’s nightmare chopper als je hem af hebt…

2 Comments
 1. Reply
  Xtian 3 augustus 2016 at 11:36

  Allemaal heel mooi, maar je moet eens wat onderdelen van de states naar hier laten komen… Door de verzendings- en douanekosten, betaal je bijna het dubbele van wat ze eigenlijk kosten..
  Ik heb onlangs een Profile racing crankstel uit de states laten komen, de catalogusprijs was 245,- usd, na alle kosten heb ik 400,- eur betaald!! En dan spreken we enkel over een crankstel…

 2. Reply
  Ruben 15 september 2011 at 20:00

  Vette video! zonde dat ik hem nu pas opmerk. Ik heb 2 maanden geleden ook geprobeerd om mijn omafiets om te bouwen tot een beach cruiser, maar het was geen succes.

  Ik heb er toen maar een bij beachcruiserstore.nl gekocht. Ik was overigens wel wat minder kwijt dan 800 euro. Inclusief verzendkosten was ik ongeveer 300 euro kwijt.

  Spijtig dat ik deze video niet eerder had opgemerkt, deze choppers zien er zo vet uit! Ik denk dat het me met deze tutorial wel gelukt zou zijn.

  Leave a reply

  Stuur mij een email bij nieuwe reacties op deze blogpost. Je kunt je ook inschrijven zonder zelf te reageren.