Bouw je eigen mobiele robot

je eigen mobiele robot

Mobiele robots zijn de droom van iedere doorgewinterde luiaard. Robots die de deur voor je opendoen, die dingen voor je ophalen of wegbrengen of robots die geheel zelfstandig de kinderen en je huisdieren vermaken. In dit blog bekijken we hoe je zelf een dergelijke robot kunt bouwen.

Omdat we begrijpen dat de echte diehard luiaard geen zin heeft om een heel blog te lezen, laat staan zelf een robot in elkaar te zetten, beginnen we dit blog met de winkel voor kant-en-klare robots. Met de inspanning van slechts enkele muisklikken heb je binnen een mum van tijd je eigen mechanische slaaf in huis.

Ideale vrouw

Een goede robot heeft wel wat weg van de ideale vrouw. Die is zorgzaam, is in staat om meerdere taken tegelijk uit te voeren, heeft geen last van stemmingswisselingen en begrijpt het basisprincipe van goede communicatie: ‘Less is more’.

De Delivery Robot van Toyota is in staat om deuren te openen, vuilnisbakken te legen en spullen te pakken en aan te geven. Hij reageert op stemcommando’s en weet met zijn twee camera’s feilloos de weg door het huis te vinden.

Zelf bouwen

Zo’n robot is leuk om te hebben. Maar er zelf één scheppen is natuurlijk veel gaver. Met een microcontroller, een paar sensoren en wat items om een mooie behuizing te maken kom je al een heel eind.

Kawai Singh, een 19-jarige ICT-student, bouwde twee robots en deed hiervan verslag op zijn website. ‘Grabber’ is in staat dingen op te pakken en te verplaatsen en ‘Object Avoider’ is in staat om, je raadt het al, objecten te ontwijken.

Muisrobot

Maar het kan ook eenvoudiger. Onderstaande Bristlebot maak je in 15 minuten van de kop van een tandenborstel en het trilmotortje uit een oude mobiele telefoon. Een geinige paniekmuisrobot waarmee je je kinderen en de kat een onvergetelijke dag bezorgt.

We geven het toe: erg slim is de paniekmuisrobot niet. Onderstaand exemplaar vindt zelfstandig en razendsnel zijn weg in een labyrint. Robots worden steeds slimmer en dat is goed nieuws voor de onverbeterlijke luiaard.

Toch maakt een robot pas écht indruk op ons als hij bier kan brengen.

1 Comment
  1. […] je dat je met je zelfgemaakte mobiele robot je tijd al ver vooruit was? Maak dan nu kennis met het nieuwste van het nieuwste op het gebied van […]

    Leave a reply

    Stuur mij een email bij nieuwe reacties op deze blogpost. Je kunt je ook inschrijven zonder zelf te reageren.