Mancave

Random Mancavator (Klik om te verversen)

SixthSense: Computer aan je vingertoppen

wo 15 september 2010, 1.897 views

SixthSense

Als je een beetje techneut bent en creatief kunt denken, kun je leuke dingen maken. Dat bewijst Amit Pate, die de SixthSense ontwikkelde: een computer die bestuurd wordt door handbewegingen.

Op zich is dat nog niet zo heel bijzonder, want daar zijn er wel meer van. Het is vooral de eenvoud die uit het ontwerp spreekt, waardoor het respect afdwingt. Elk oppervlak kan ineens omgetoverd worden in een interactieve display. De computer kost bovendien slechts $300 om te maken, dus er is vast wel een commerciële toekomst voor de SixthSense!

Amit Pate wilde een draagbare computer maken (letterlijk draagbaar in dit geval) die je kunt besturen door middel van simpele gebaren. Maar hij legde de lat vervolgens nog een stukje hoger. Hij wilde namelijk ook dat de informatie naar de computer kon worden verstuurd vanaf elk oppervlak. Wat je dus ook in de buurt hebt: de SixthSense maakt er een interactieve display van. En dat ziet er heel cool uit! Je handpalm wordt ineens een calculator en je vingertoppen maken foto’s van wat je ziet.

Check onderstaande video om te zien hoe de SixthSense werkt:

Nee, we gaan geen flauwe grappen maken over zijn accent, dat zou té makkelijk zijn.

Hoe werkt het?

De SixthSense bestaat uit een miniprojector gekoppeld aan een camera en een mobiele telefoon, die dienst doet als computer. Daarmee ben je verbonden met de Cloud, alle informatie die op het web te vinden is. De vier gekleurde vingerhoedjes doen dienst als cursors. De camera herkent ze moeiteloos, zodat de miniprojector een interface kan projecteren op elk oppervlak, waarna je met je vingers de interface kunt bedienen.

Het softwareprogramma van de SixthSense verwerkt de data uit de videostream van de camera en volgt de locatie van de gekleurde vingerhoedjes via simpele visuele computertechnieken. Daardoor kun je informatie oproepen of bewerken door alleen je vingertoppen te gebruiken. Multi touch en multi user-interactie zijn ook mogelijk dankzij deze vernuftige uitvinding.

sixth sense hand

Welke mogelijkheden zie jij?

Nu je weet hoe de SixthSense werkt, zijn we natuurlijk ontzettend benieuwd naar jullie ideeën: welke mogelijkheden zien jullie voor deze computer van de toekomst? Verdwijnt de laptop/smartphone en neemt de SixthSense hun functie over? Is het vooral een leuk instrument om mee te spelen? Ga je er zelf ook een bouwen? Deel je ideeën met ons in de reacties, of post je eigen zelfbouwproject!

reacties (5)

 1. MOBIELE PC « charlainemuller op 20 april 2011

  […] Coolhunt 2 Urban Nomads: http://mancave.conrad.nl/computer-aan-je-vingertoppen/#more-1944 GA_googleAddAttr("AdOpt", "1"); GA_googleAddAttr("Origin", "other"); GA_googleAddAttr("LangId", […]

  In strijd met de regels Reageer
 2. scherp op 18 november 2010

  Jaren geleden, ik denk ergens in de jaren begin tot half 90 is dit idee al gebruikt door de stichting Steim in Amsterdam. Ze noemden het toen (dacht ik) Big Eye, en werd gebruikt voor multimediale kunst en live-electronic-music.

  Allerminst nieuw dus.

  In strijd met de regels Reageer
 3. _Danny_ op 15 september 2010

  Sta je mooi voor paal met je gekleurde vingers en het lampje om je nek :)

  Hahaha

  In strijd met de regels Reageer
 4. Bart op 15 september 2010

  Haha, dat accent 😉

  Maar zeker wel een interessante uitvinding.

  In strijd met de regels Reageer
  1. DerRudi op 15 september 2010

   lol ondertitels was wel makkelijker geweest….

   In strijd met de regels

Reageer

(spelregels)

Stuur mij een email bij nieuwe reacties op deze blogpost. Je kunt je ook inschrijven zonder zelf te reageren.