Dank je wel Fritz Sennheiser

Dank je wel Fritz Sennheiser

Op 17 mei jongstleden is Fritz Sennheiser overleden. Frits is 98 jaar oud geworden. Fritz Sennheiser? Die achternaam, waar ken ik die ook al weer van? Er rinkelt een belletje. Microfoons natuurlijk! Denk maar aan al die Pinkpop close ups. Het merkje op de microfoons: grote kans dat het een Sennheiser is.

Passie

Al op 12-jarige leeftijd maakte de jonge Fritz zijn eerste radio-ontvanger van een diaspoel en een kristal. Kijk, dan weet je waar je passie ligt. Ik speelde op die leeftijd nog soldaatje maar ik kan nou niet zeggen dat ik me verheugde op een carrière in het leger. Althans niet met een wapen in mijn hand en mijn neus in het zand.

Prijzenkast

Al sinds 1945 produceert Sennheiser topkwaliteit. De kans is dan ook groot dat je ergens in je leven wel eens een Sennheiser op je hoofd gedragen hebt of erin gezongen hebt. Dat kan nog altijd, want Sennheiser geldt nog steeds als een toonaangevend merk. Zo toonaangevend dat het bedrijf een Oscar, een Emmy en een Grammy in de prijzenkast heeft staan. Hoeveel artiesten kunnen dat claimen, laat staan bedrijven.

Mooi voor mekaar

Op zich is dat succes niet zo vreemd als je weet dat artiesten als bijvoorbeeld Faithless, White Stripes en Sugababes gebruikmaken van Sennheisers. Dat heeft die Fritz toch maar mooi voor mekaar gekregen voordat hij 98 jaar werd. En hoe mooi zou het zijn geweest om Fritz Sennheiser vlak voor z’n dood nog even mee te zien deinen op de tonen van ‘God is a DJ’?

1 Comment
  1. Reply
    cander 15 maart 2012 at 01:04

    duidelijk dat ze erg goed zijn met als concurrent shure,die zijn meer thuis in bedrade mic's SM58 is de meets geziene mic die heeft ook de originele klassieke vorm. sennheiser is beter in de draadloze, prijskaartje is er tuurlijk wel naar…

    Leave a reply

    Stuur mij een email bij nieuwe reacties op deze blogpost. Je kunt je ook inschrijven zonder zelf te reageren.