De onderwaterscooter: Sjonnie en Anita op de Aqua Star

De onderwaterscooter - Sjonnie en Anita op de Aqua Star

Als je ’m zo ziet, lijkt hij rechtstreeks uit StarWars te zijn ontsnapt. Met de ruimte heeft de Aqua Star echter niets te maken, wel met de diepte. De diepte van de zee, om precies te zijn. De onderwaterscooter: dit apparaat is de eerste scooter voor onderwater. Het nieuwste model heeft ook een buddyseat.

Het Russische bedrijf Aqua Star werd in 2005 door 3 enthousiastelingen opgericht. Sinds de start van de onderneming was het doel om de beste ‘onderwatermotorfiets’ ter wereld te bouwen. Eind 2006 werkten al 20 man aan het project en aan het eind van de zomer van 2007 werd het prototype aan het publiek gepresenteerd. Nu wordt de Aqua Star in serie gebouwd en werkt het bedrijf hard verder aan nieuwe modellen.

De Aqua Star in actie.

Met de Aqua Star introduceert de gelijknamige firma in feite een scooter voor onderwater. Niks zelf duiken, flipperen en moeilijk doen met loodjes, je steekt gewoon je hoofd in de astronautenhelm en je gaat. Was er nog één plek waar we niet door brommertjes werden geterroriseerd, komt een bedrijf met zo’n idee… Hoewel, erg snel gaat hij niet (maximaal 4 km/u) en je kunt er maximaal 12 meter mee onder water.

Tweezitter

Bij Aqua Star zelf zijn ze in ieder geval erg enthousiast en bouwen ze gestaag verder aan de opvolgers. Zo moeten ze hebben gedacht: ‘wat is Johnny nou zonder Anita?’. Dus kwamen ze 2 jaar geleden al met de eerste tweezitter. Het idee hierachter is dat een duikinstructeur een cursist met zich mee kan nemen om het onderwaterleven te ontdekken.

Aqua Star tweezitter

Gezellig met z’n tweetjes.

Droog onder water

Voorlopig is de onderneming nog niet klaar met het ontwikkelen van meerdere modellen. Voor toeristen die niet nat willen worden is er binnenkort de Aqua Angel. Daarnaast is het bedrijf van plan een soort onderwaterbus te introduceren, zodat ook het Spaanse costa-publiek aan zijn trekken komt.

Aqua Tram

De Aqua Tram. Nu nog toekomstmuziek, straks een populaire excursiemogelijkheid?

Seabob

Heb je niks met scooters of lijkt 4 km/u je toch een beetje saai, dan is er ook nog de Seabob. Met dit apparaat beweeg je je als een dolfijn door het water: snel, soepel en gracieus. Met een slechts 5 pk sterke elektromotor kun je een uur lang met 16 km/u aan de oppervlakte ‘zwemmen’ of met 12 km/u onder water. Qua spektakel spreekt de Seabob scooterfanaten dus misschien toch wat meer aan. Behalve als ze het prijskaartje zien, dan. Voor dit luxe waterspeeltje moet je 15.000 eurootjes neertellen en daar moet je heel wat hamburgers voor bakken.

Seabob

En wat kost die Aqua Star dan? De officiële website geeft onder het kopje ‘prices’ aan dat de pagina ‘under construction’ is, wat ons het ergste doet vermoeden. Voorlopig zal het dus wel niet zo’n vaart lopen met het onderwatermassatoerisme en kun je er nog rustig met je snorkelsetje op uit tijdens je vakantie. Maar zeg niet dat we je niet gewaarschuwd hebben.

1 Comment
 1. Reply
  evert 23 oktober 2011 at 13:35

  tja mooi maar erg duur speelgoed,toch wel inovatief en leuk om te huren oid.

  maar zoals de site vermeld is de prijs waarschijnlijk hoog.

  Leave a reply

  Stuur mij een email bij nieuwe reacties op deze blogpost. Je kunt je ook inschrijven zonder zelf te reageren.