DIY-kookwekker met flaporen

DIY-kookwekker_zelfbouw kookwekker

Waarom bloggen over een kookwekker? In de vorm van een konijn? Nou, het is een geniaal DIY-project van een bunnyfan, een ode aan Flappie, een prachtidee als surprise voor je keukenprinses (ahum) en een excuusblog omdat konijnen met Kerst weer hoog op het menu staan.

Stil konijntje gilt met 83 dB

Martin van mbonnin’s blog heeft een zwak voor konijnen en elektronica (nee, dit is geen duracell-commercial). Hij knutselde al heel wat leuke projecten in elkaar, met als nieuwste aanwinst: de MSP430 based Teaaaaaa timer. Je kunt zijn gedetailleerde stappenplan eenvoudig volgen totdat er ook bij jou zo’n flapoor aan de koelkast hangt… voorzien van een vrij doordringend geluid ter waarde van 83 dB. Scroll voordat je begint wel even door naar het item ‘What version 2 could use’, zodat je perfect beslagen ten ijs komt. Dank Martin, zulke volledige elektronicabloggers hebben de sleutel tot ons hart!

Vette features

Als je na de volgende features nog niet overtuigd bent van de noodzaak ook zo’n bunny te bouwen, dan geven we het op. Het mooiste aan je DIY-kookwekker:

–      Een stom geluid;

–      Kooktijd van één seconde tot drie uur met tussenstappen;

–      Koelkast-adjustable, dankzij vier neodymium-magneetjes;

–      Werkt op vier LR44-batterijen;

–      Verbruikt 1.7 uA in sluimerstand;

–      Heeft een levensverwachting van acht jaar in sluimerstand.

Kookwekker wordt time lapse-camera

En plotseling was onze interesse in kookwekkers gewekt. Op YouTube vonden we dit snelle en duidelijke filmpje over het omtoveren van een cheap ass kookwekker, in een time lapse apparaat voor je fotocamera.

Het resultaat is bijna kunst! In elk geval kun je ineens echte filmpjes maken, gewoon met je fotocamera. Net zoals de mannen van Physalia dat doen in hun Timelapsus film, maar dan anders. Onze ogen zijn geopend: kookwekkers rocken en alles wat je ermee maakt is van harte welkom op Mancave.nl!

We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply

      Stuur mij een email bij nieuwe reacties op deze blogpost. Je kunt je ook inschrijven zonder zelf te reageren.