DIY: maak je eigen snowball machine gun

2016-02-26_1414

Hoewel we dit jaar nog geen sneeuw gehad hebben, is er altijd wel een excuus te vinden om je bladblazer om te bouwen tot sneeuwballen-oorlogsmachine. Je hoeft er nu toch geen blad mee weg te blazen, dus waarom niet voorbereid zijn om een nieuwe koude oorlog te starten? Als er dan nog sneeuw valt, dan ben jij tenminste klaar voor een sneeuwbalgevecht 2.0 en elk sneeuwbalgevecht te ownen.

Wat heb je nodig?

Veel heb je niet nodig voor je snowball gun, maar een bladblazer op benzine is wel een must. Een elektrische bladblazer heeft helaas niet genoeg vermogen om de sneeuwballen fatsoenlijk af te vuren. Verder heb je twee pvc-buizen, een pvc-y-verbindingsstuk, een flexibele buis, een slangenklem, een rond stuk hout en duct-tape nodig. Op de bladblazer na, valt het boodschappenlijstje dus erg mee.

Hoe zit het in elkaar?

In principe zet je dit sneeuwbalgeweer in een uurtje of twee zeker in elkaar. Wat deze gun zo cool maakt, is dat je de patronen kunt verwisselen en je daardoor in korte tijd veel sneeuwballen kunt afvuren. Een bijna onuitputtelijke voorraad ammunitie is dé manier om een koude sneeuwballenoorlog te winnen. Bekijk vooral de onderstaande YouTubeclip om de gun in actie te zien. Bij de clip vind je overigens ook een uitgebreide werkbeschrijving.

De voor- en nadelen

De voordelen spreken natuurlijk voor zich: zoals gezegd ben je met deze gun de baas in elk sneeuwbalgevecht, maar ook zullen de katten uit de buurt nooit meer je vuilniszakken open krabben en de buurkinderen zullen nooit meer belletje bij je trekken. Ook zal je vriendin het niet meer wagen om in de buurt van je mancave te komen. Toch zit er één groot nadeel aan deze snowball gun. Voordat je je oorlogsvoering kunt beginnen, moet je eerst een hele stapel sneeuwballen rollen. Tijd dus om een sneeuwballen machine uit te vinden of om kinderarbeid weer toe te staan, gna, gna.

We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply

      Stuur mij een email bij nieuwe reacties op deze blogpost. Je kunt je ook inschrijven zonder zelf te reageren.