Op bezoek bij Drone Festival Enschede

Het eerste Drone Festival Enschede vond begin januari plaats, midden in de binnenstad stond de Oude Markt in het teken van de vliegende snelheidsduivels van carbon. Natuurlijk waren onze jongens van Mancave aanwezig op dit event!

Racen met drones

Het Drone Festival Enschede zou zonder een dronerace niet compleet zijn. Sinds ongeveer twee en een half jaar is het racen met drones ook in Nederland een ware gamesport. Mensen met VR-brillen op en een afstandsbediening in hun handen. Het ziet er grappig uit, zo zittend in hun eigen wereldje. Maar het is ook meteen de perfecte manier om het gevoel te beleven dat je zelf in de drone vliegt. Want van een afstandje kijken is toch echt iets heel anders dan daadwerkelijk de beleving te hebben of je de piloot bent. Wil je zelf een echte droneracer worden, bekijk dan hier de racedrones van Conrad.

Enschede Dronecity

Hoewel Enschede eigenlijk een no-fly-zone is, timmert de gemeente van de stad Enschede hard aan de weg om zichzelf de stad van de drones te kunnen noemen. Want naast het organiseren van dit event, doet de gemeente Enschede namelijk nog veel meer op het gebied van drones. Met diverse fanatiekelingen binnen de gemeente, een eigen vliegveld, Space 53, de nauwe samenwerking met de kennisinstellingen Universiteit Twente, hogeschool Saxion en het ROC van Twente en natuurlijk interessante bedrijven zoals Clear Flight Solutions, is Enschede behoorlijk vooruitstrevend op het gebied van drones in Nederland.

 

Laat je horen!

De gebruikte producten in deze video zijn gesponsord door Conrad.nl. Wil je meer zien van de Mancave, abonneer je dan op ons YouTube-kanaal en volg ons op Facebook!
Heb jij zelf misschien leuke ideeën voor een gaaf project dat je wel eens gerealiseerd zou willen zien? Of heb jij iets tofs gemaakt dat je graag met ons wilt delen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op!

We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply

      Stuur mij een email bij nieuwe reacties op deze blogpost. Je kunt je ook inschrijven zonder zelf te reageren.