Wireless speaker

Wireless speaker anywhere

Een mancave is natuurlijk geen echte mancave zonder muziek. Menig man zorgt ervoor dat de muziek zo snel mogelijk aangesloten wordt en geeft de 5.1- of 6.1-surroundset een mooi plekje. Bankstel en tv erbij, een koelkastje in de hoek en klaar ben je eigenlijk wel zo ongeveer. Niet gezellig ingericht? Hoezo? Dat plasma- of lcd-scherm is toch gezellig genoeg met die Xbox eronder?

Maar als het niet stikdonker is in je mannengrot, erger je je op een gegeven moment wel aan alle kabels. En stoort zelfs dat je niet, dan struikel je er wel over. Want een 6.1-set betekent ook 6+1 kabels en dat is al gauw 7 bij elkaar. Leg je die allemaal keurig onder de vloer door? Veel te veel gedoe. Via het plafond dan? Dat ziet er toch helemaal niet uit!

De oplossing: ga draadloos

Wil je voor eens en voor altijd van het kabelprobleem verlost zijn, dan is een draadloze speakerset mogelijk een uitkomst. Ja, we weten het. De audiofiel vindt dit vloeken in de kerk. Maar draadloze speakersets zijn de afgelopen jaren veel en veel beter geworden. Als de afstand tussen de zender (die gekoppeld is aan je audioapparatuur) en de ontvanger (ingebouwd of gekoppeld aan de speakers) niet te groot is, merk je het verschil met een bedrade set nauwelijks. Zeker niet met die rauwe, bonkende en scheurende muziek waar wij mannen gemiddeld naar luisteren.

Ongebonden chillen!

Zelfs kwaliteitsmerken als JBL, Sony en Canton brengen tegenwoordig wireless speaker op de markt en claimen een luisterbeleving zonder kwaliteitsverlies. Maar ach, wat zou het ook allemaal. Het belangrijkste is dat je lekker kunt chillen met een dreunende beat op de achtergrond of met ronkende gitaarsolo’s terwijl je op kop ligt in je favoriete racegame. Plus: je hoeft de receiver ook niet mee te zeulen. Deze laat je gewoon op z’n vaste plekje in de woonkamer staan en de draadloze speakers pakken het signaal in de kamer erboven of in de kelder feilloos op (toegegeven, in de schuur wordt het wat lastiger).

Ook in de tuin, natuurlijk

Zo heb je dus veel gemakkelijker overal muziek. De echte die-hards die hun mannendomein in de buitenlucht hebben, willen misschien ook hun favoriete tracks tijdens snoei- en maaiwerk horen. Prima te doen met een set Wireless speakers voor buiten. Weet wel waar je aan begint, want zonder muren moet je nog beter over de plaatsing van je speakers nadenken.

Dat ze in Amerika wel raad weten met de combinatie tuin en muziek, zie je in dit filmpje. Handige tips over hoe je zowel op het terras als in je zwembad comfortabel naar muziek kunt luisteren zonder dat je naar binnen hoeft om het volume bij te stellen:

 

2 Comments
 1. Reply
  dave 21 februari 2011 at 21:14

  jha geef mij ook maar wat kabel vind ik veel beter en hebt ook geen accu of batterij nodig bij draadloos wel volgens mij

 2. Reply
  Renzo 11 augustus 2010 at 21:56

  Nah draadloos geef mij maar mijn vertrouwde draadjes als het nou voor de computer is of voor iets anders maakt mij niet uit ik trek wel draden door het hele huis veel beter !!

  Leave a reply

  Stuur mij een email bij nieuwe reacties op deze blogpost. Je kunt je ook inschrijven zonder zelf te reageren.