Elektronica-werkplaats voor achter op de fiets

fiets-met-elektronicakoffer als werkplaats

Hoe neem je een werkplaats én al je gereedschap mee achter op de fiets? Dat leek tot voor kort onmogelijk, maar Berto (bekend van de boormachine-tweak) heeft er iets op gevonden: een werkbank, werktafel én gereedschapskist in één. Natuurlijk is Mancave de plek om over zulke goede ideeën te bloggen!

Hij ziet er uit als een fietstas/koffer, maar in een wip is ‘ie omgetoverd tot een prima reparatietafel. Aanleiding voor dit project was om niet altijd met die milieu-vervuilende auto naar het Repair Café te hoeven gaan. Daar repareer ik namelijk elektra en elektronica.

De bouwtekening (klik voor een vergroting)

Iedereen die een beetje handig is, kan de mobiele reparatietafel zelf in elkaar zetten. Ik heb een zeer duidelijke instructievideo gemaakt, inclusief bouwtekeningen. Deze how-to heb ik geplaatst op Instructables (volgende keer meteen op Mancave hè, red).

Ik hoop dat velen dit zullen doen. We zijn een fietsende natie, dus wellicht zullen veel mensen geïnspireerd worden om er één te maken. Hiermee geven we ook een voorbeeld van milieubesparend repareren.

3 Comments
 1. […] iets te maken. Zo maakt mancaver Bertoaus, bekend van de Enhanced RattleGen LED Flashlight en de elektronicawerkplaats voor achter op de fiets, deze multifunctionele […]

 2. Reply
  Ian Ulfmann 16 oktober 2012 at 14:02

  Ha, dit kan zo in het door mij verslonden Tijdschrift 'Na Vijven' waarin ook altijd dit soort knutseldingen stonden. Handig en verstandig als je in een grote stad met je auto niet uit de voeten kunt en toch bij iemand die een grote tuin heeft daar een reparatie moet doen…

  Zelf heb ik ook al veel uitgevonden, oa een tafelbladje voor in de Smart for2 (oude model) en een uitklapbaar keukentje voor in de 4×4 jeep, ook met 4 aanzet beentjes. Vaak gaat het niet alleen om nuttig maar ook om leuk en origineel vind ik…en het houd je bezig 😉

  • Reply
   Martijn (redactie) 16 oktober 2012 at 17:01

   Helemaal mee eens, Ian. Mocht je trouwens zelf eens willen bloggen over je projecten, dat kan altijd op Mancave. Kijk maar eens op Blog 't Zelf en wie weet win je met je eigen project €50 shoptegoed bij Conrad.

  Leave a reply

  Stuur mij een email bij nieuwe reacties op deze blogpost. Je kunt je ook inschrijven zonder zelf te reageren.