Eurocrisis? Omsmelten maar!

Je hoort het oh zo vaak: geld maakt niet gelukkig… Nou,wij worden er hier op de Mancave-redactie anders heel gelukkig van hoor! Je kunt er wat ons betreft niet genoeg van hebben… Maar met die eurocrisis vandaag de dag vragen we ons steeds vaker af of we binnenkort nog wel wat hebben aan onze zuurverdiende euro’s. Inwisselen levert namelijk niks op als ze geen drol meer waard zijn. De oplossing? Smelt je waardeloze euro’s om en doe er iets leuks mee!

Koop voor een paar gulden (jaja, hij is terug mensen!) de nodige supplies en je kunt direct aan de slag. Allereerst moet je natuurlijk weten waar je muntgeld uit bestaat, zodat je het smeltpunt van de verschillende materialen kunt achterhalen. Check daarvoor dit overzicht met de samenstelling van de verschillende euromunten.

Handige tips: smelten met zonne-energie

Speelde je vroeger thuis ook vaak met een aansteker of lucifers? Gewoon om iets om te buigen, zoals een cassettebandje, een kunststof bord of gewoon een simpele pen? Met alleen een aansteker kom je tegenwoordig niet ver meer. Wil je weten hoe je echt staal kunt laten smelten, kijk dan eens naar James May. Hij laat je precies zien hoe je staal smelt met solar power. Creëer thuis exact dezelfde setting en ‘let the meltdown begin’!

Munten van 1, 2 en 5 cent smelt je gewoon met een butaan-aansteker:

http://www.youtube.com/watch?v=90hZWq-_eNU

Maak je eigen wapens

Oke, je hebt je muntgeld gesmolten, en nu? Maak er bijvoorbeeld een flitsend wapen van! Ontwerp en maak een superstoer zwaard en leid er eigenhandig de revolutie mee (bekijk ook deze zwaardslijptips van Samurai swordmasters). Of je maakt van een 1 of 2 euro muntstuk messing patroonhulzen en gaat eens grondig verhaal halen de Europese leiders (nee, we zetten je niet aan tot terrorisme, dit is gewoon fictie).

Oh, en wat dacht je van jouw omgesmolten euro’s in de vorm van een ring of oorbellen? Fixen dus dat Nordic Gold, zeggen dat het sieraden van echt goud zijn en krijg de dames linea recta je bedje in. Sterker nog, ze zullen voor je smelten!

Briefgeld over? Wees creatief!

Dit kan natuurlijk ook met eurobiljetten.

Ben je zo’n grootverdiener dat je ook nog eens heel veel briefgeld tot je beschikking hebt? Dan heeft smelten natuurlijk weinig zin… duh! Maar met een flinke stapel briefgeld kun je natuurlijk wel  je mancave behangen. Of beter nog: maak er een lekker strak lingeriesetje van voor je vriendin. Dat is weer eens wat anders dan briefgeld in een string van een stripper stoppen… Zo snijdt het mes aan twee kanten: niet alleen leuk om te maken en naar te kijken, ook heel erg leuk om kapot te scheuren

En anders kun je er altijd nog je reet mee afvegen.

Kortom: haal meer uit je nutteloze euro’s!

 

4 Comments
 1. Reply
  Stein 27 december 2014 at 23:00

  Het smelten van munten tot iets anders bv een ring is niet illegaal, het is pas illegaal als je aan die munt een andere muntwaarde geeft die kan gebruikt worden tegenwoordig bv van 10 cent naar 50 cent. Dan is het pas illegaal.

 2. Reply
  Bram 5 april 2014 at 20:28

  Sorry als ik iemand teleur wil stellen maar het smelten van munten is illegaal in bijna alle landen van de wereld inclusief Nederland, je kan hierdoor gearresteerd worden en zelfs de gevangenis in gaan. PAS DUS OP!

 3. Reply
  Hans 24 december 2011 at 23:40

  Zeer geachte hoogwaardige en hopeloze aanwezigen…

  EEN EURO CRISIS!!!!!???…..wat een lachertje……had helemaal niet hoeven te gebeuren. Waar is het briljante en wijze verstand van de dames en de heren die dit allemaal hebben bedacht en met hun hoge stapels diploma's die de Euro zo graag gewild hebben….Tsja…

  hier staan ze nou met hun handen in hun haren.

  Als ik het voor het zeggen heeft dan had de gehele economie voordat de crisis in zicht kwam direkt maatregelen genomen en de gehele economie gedraaid als nooit tevoren. Als iemand mij voor wil dragen in Brussel als redder in europa, dan hoeft dan nou niet zo zeer hoor! Ik heb veel liever dat de mensen hun geld gaan besteden bij CONRAD.

  Hier is dan mijn gewillige maatregel…..

  LATEN ZE OP ELK EUROBILJET EEN 'VERVALDATUM' DRUKKEN.

  Sorry beste Conrad vrienden maar ik moet nu afbreken want ik ben mijn koffers aan het inpakken want ik ga verhuizen naar een Euroland want mijn geld is al overgemaakt. Ik moet dan wel wat langer wachten op mijn bestellingen van Conrad maar dat heb ik er wel voor over.

  Groeten van Hans

 4. Reply
  xenonenterprises 19 december 2011 at 00:49

  k'Zou er niet aan beginnen, dit gaat geld kosten jongens

  Leave a reply

  Stuur mij een email bij nieuwe reacties op deze blogpost. Je kunt je ook inschrijven zonder zelf te reageren.