Extreme aquariums

aquarium mancave

Wat dacht je nou, dat we je gewoon een bak met water en wat visjes laten zien? Tuurlijk niet! Mancave houdt van extreem. En van zelfgemaakt natuurlijk. Eens kijken wat jullie vinden van deze al dan niet zelfgemaakte extreme aquariums.

 De site 10awesome.com heeft een top 10 van awesome aquariums. Daar staan absoluut een paar supergave bouwsels bij. Maar er staan ook genoeg dingen tussen die wat ons betreft lang niet zo awesome zijn als ze geacht worden te zijn. Dus hebben we een aantal bijzondere aquariums opgezocht die naar onze mening zeker in een top 10 thuishoren.

Blub2D2

Als je echt een cool aquarium wilt, dan ontkom je niet aan het R2-D2 aquarium. Star Wars komt letterlijk tot leven in de romp van deze welbekende droid!

r2d2-aquarium

In de categorie groot-groter-grootst is het AquaDom in Berlijn zeker een kanshebber. Midden in Berlijn kun je hem bewonderen in het Radisson Blu Hotel. Het aquarium is maar liefst 25 meter hoog en er zit een heuse lift in. Kost een kleine 13 miljoen euro en 900.000 liter zeewater, maar dan heb je ook wat!

AquaDom

Snelweg voor vissen

Het wastafelaquarium is cool, maar dat kan ook vast goedkoper als je hem zelf maakt. Over huisvlijt gesproken: de Fish Highway is een authentiek, zelfgemaakt aquarium. Stel je voor dat je vissen uit hun aquarium kunnen zwemmen en via een meterslange buis in een ander aquarium kunnen komen. Dat is dus precies wat ze met deze vissensnelweg kunnen. Respect!

fish-highway

Het verbinden van vissenkommen is overigens niet nieuw. Dat kan ook wel in het klein. En een oneindige zwemroute voor vissen is er ook al. Toch zien we hier op Mancave het liefst DIY-projecten zoals de Fish Highway.

infinity aquarium

 

 

Vis op de haak

Zoals de naam al doet vermoeden, is de aquarium phone booth een telefooncel waar vissen in zwemmen. Het enige knappe daaraan is dat ze de naden allemaal goed dicht hebben gekit. Verder is het gewoon een bak water waar vroeger toevallig mensen in stonden te bellen.

aquarium_phone_booth02

Draagbare vissenkom

De portable fish bowl ziet er misschien grappig uit, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Het concept is bedacht door een student die kinderen van gescheiden ouders wilde helpen om hun vis te vervoeren van het ene huis naar het andere. Fijn voor die vis ook, dat geschud. O ja, en nog verontrustender: de hand op dat plaatje is duidelijk van een man. Heeft die man dan ook die jurk en die legging aan?

portable-fish-bowl

4 Comments
 1. Reply
  mindseye 21 februari 2015 at 02:03

  “: de hand op dat plaatje is duidelijk van een man. Heeft die man dan ook die jurk en die legging aan”
  ben bang van wel.

 2. […] in een oude beeldbuis-TV een juichende tien! Ja oké, als je echt je best doet bouw je een aquarium in de vorm van een wastafel, maar je hebt net geconstateerd dat je een luie mancaver bent. Dus dan is zo’n Vis-TV dikke […]

 3. Reply
  Jeroen Maathuis 17 januari 2012 at 00:46

  Die laatste 2 zinnen… Moest ff flink lachen. 😀

  Dat grote aquarium in Berlijn is wel een erg mooie. 🙂

 4. Reply
  Das Conrad-Blog 30 november 2011 at 18:11

  Fisch-Autobahnen & Co – Die extremsten Aquarien der Welt…

  Wem ein Gartenteich zu unspektakulär und Aquarien zu langweilig sind, kann unter Umständen erfinderisch werden. Anders lassen sich die überraschendsten Aquarien der Welt nicht erklären. Denn nicht wenige Fischhalter bescheren ihren Haustieren einen Tap…

  Leave a reply

  Stuur mij een email bij nieuwe reacties op deze blogpost. Je kunt je ook inschrijven zonder zelf te reageren.