Famous Mancaves: John Travolta’s planeport

planeport-travolta

Je vrouw/vriendin zal John Travolta vooral kennen van zijn dansjes in Saturday Night Fever. Of van zijn dansjes in Grease. Gelukkig weten we dat John ook wel eens in stoeremannenfilms speelt,  zoals Pulp Fiction en Swordfish, dus vergeven we hem die danspasjes. Wat ook erg stoer is, en wat een stuk minder mensen weten, is dat hij een vliegbrevet en een aantal eigen vliegtuigen heeft. En waar parkeer je die? Nou, gewoon onder een carport in je voortuin!

Voor veel mannen is de ultieme mancave geen kamer binnenshuis, maar een garage. Al dan niet met carport en al dan niet met een of meer geliefde auto’s. John Travolta heeft echter meer met vliegtuigen. Daarom vroeg hij zich in een interview een keer hardop af: “Wat als je nou een carport zou bouwen, maar dan voor een vliegtuig?” Absurd idee natuurlijk. Maar wel erg leuk. De meesten zouden het echter bij de hersenkronkel laten. Travola niet. Want Travolta heeft veel geld, en daarmee kun je absurde ideeën werkelijkheid laten worden.

Naar het restaurant

Vliegtuigen, die heeft Travolta genoeg. Naast de Boeing 707 die op de foto’s te zien is, bezit de acteur ook nog een luxe Gulfstream II Jet, DC 3 Dakota en Lockheed Constellation.
En die heeft de beste man nu daadwerkelijk gewoon in zijn tuin staan. Als je de foto’s ziet zou je denken dat we een middagje met Photoshop hebben gespeeld om je voor de gek te houden, maar hier bij Mancave zijn we altijd eerlijk. “Dit was altijd John’s droom”, aldus zijn vrouw in het tijdschrift Architectual Digest. “Als we uit eten willen, hoeven we alleen maar naar buiten, in het vliegtuig te stappen en op te stijgen.” Hoe ze het voor elkaar krijgen om bij een gemiddeld restaurant hun toestel te parkeren, vermeldt het interview helaas niet.

vliegtuig-buiten

Dode buurtkinderen

Dan is er nog de vraag: hoe gaat het in een woonwijk met opstijgen en landen, zonder dat je in de 30 kilometerzone een handvol voetballende kinderen de dood in jaagt? Geen zorgen, want Travolta woont in Jumbolair en dat is niet bepaald een standaard gemeenschap. Het dorpje ligt namelijk vlakbij het gelijknamige private vliegveld, wat meteen verklaart hoe het nu allemaal werkt daar. Iedereen die er komt wonen heeft zijn eigen vliegtuig en de percelen zijn er dan ook helemaal op ingericht. Handig hoor!

vliegtuig-in-de-tuin

1 Comment
  1. […] een mancave. Zo zagen we al de huizen van Charlie Sheen en Sting, keken we naar de planeport van John Travolta en schreven we over de ‘ancient mancave’ van Mark Twain. In onze nu al legendarische reeks […]

    Leave a reply

    Stuur mij een email bij nieuwe reacties op deze blogpost. Je kunt je ook inschrijven zonder zelf te reageren.