Famous Mancaves: Sting’s Modernistische Mediakamer

sting's muziek- en mediakamer

Nadat we eerder al een kijkje namen bij John Travolta’s planeport en in de huizen van Charlie Sheen, is het in onze nu al legendarische reeks met beroemde mancaves tijd om eens te kijken waar Gordon Sumner (buiten zijn mancave vooral bekend als Sting) zijn hobby’s beoefent. Zijn ‘muziek- en mediakamer’ valt ons echter wat tegen in muziek- en mediagehalte…

Aan huizen heeft Sting in ieder geval geen gebrek. Zo bezit hij twee woningen op het Engelse platteland, een standhuis in Malibu, een appartement in New York, een landgoed (2.4 km2) in Toscane, meerdere huizen in de Cariben en twee onderkomens in Londen. Da’s ruimte voor heel wat mancaves! Dankzij Architectural Digest kunnen we er daar nu eentje van zien.

Het gaat om Sting’s 18e eeuwse huis in het centrum van Londen dat enkele jaren geleden volledig is gerenoveerd. “Met al onze modernistische training konden we fris naar de 18e eeuw kijken en dit in de geest van het gebouw brengen”, aldus architect Mindel. Natuurlijk.

Opvallend is dat de mancave in dit huis qua uiterlijk weinig verschilt met de rest van de woning. Het gaat hier om Sting’s muziek- en mediakamer waarvan je bovenaan deze post de foto ziet. Toegegeven: het ziet er niet direct heel macho uit… En ook niet heel erg muziek en media.

Tussen de ongetwijfeld ontspannend zittende stoelen is een schaakbord te zien; Sting is fanatiek amateurschaker en speelde zelfs ooit een duel tegen Garry Kasparov (dat hij overigens jammerlijk verloor). Daarnaast bevat de kamer een mooie contrabas. Jammer genoeg is het niet dezelfde bas die Sting bespeelde in deze legendarische Policevideo:

Wij vragen ons af: waar komt de naam ‘muziek- en mediakamer’ vandaan? Tenzij de fotograaf hier met zijn rug naar een dikke flatscreen-tv met enorme cd- en dvd-verzameling stond, valt het met het muziek- en mediagehalte van de ruimte nogal tegen. Je kunt dan wel Sting heten; een basje in een kamer gooien maakt echt nog geen muziekkamer.

Een tegenvaller dus. Want als dit een mediakamer is, dan weten we er nog wel een paar (of zou hij de kamer gebruiken om de media te ontvangen?). Wat te denken van een vette lichtruimte (bevat een schemerlamp), een gameroom (met een doosje kwartet) of een superdeluxe houtbewerkingshok (er ligt een plank in een hoek). En dat allemaal in authentieke 18e eeuwse stijl, natuurlijk!

5 Comments
 1. […] schreven al eerder over de muziekcaves van o.a. Stevie Wonder, Dave Grohl en Sting, maar dat zijn niet de enige muzikanten die zich graag terugtrekken in hun mancave als ze niet op […]

 2. […] bekende mannen hebben vaak een mancave. Zo zagen we al de huizen van Charlie Sheen en Sting, keken we naar de planeport van John Travolta en schreven we over de ‘ancient mancave’ van Mark […]

 3. Reply
  hi_flyer 28 maart 2011 at 21:46

  Het heeft juist wel wat om het mooi weg te werken in zo'n oud huis. Scheelt ook weer in de inbraakpremie…

 4. Reply
  Chaoz 28 maart 2011 at 12:57

  links staat toch een Piano.

  En zit er in het plafond niet zon mooi oprolbaar wit scherm, uiteraard elektrisch bediend. Dan staat er aan de andere kant vast ook wel een beamer 😀

  • Reply
   DerRudi 29 maart 2011 at 10:08

   en een cello! 😉

  Leave a reply

  Stuur mij een email bij nieuwe reacties op deze blogpost. Je kunt je ook inschrijven zonder zelf te reageren.