Fietsslot in Mancave-stijl: omhoog met die fiets!

het unieke klimmende fietsslot van Conrad

Onze vrienden van Conrad Duitsland hebben het coolste fietsslot ooit gemaakt. Niet met kettingen, ijzerdraad of onverwoestbaar staal, maar met een knap staaltje techniek. Het is eigenlijk meer een apparaat dan een slot. Een apparaat, waarmee je je fiets bovenin een lantaarnpaal kunt hangen. Knappe fietsendief die jouw fiets nog kan jatten!

Conrad heeft dit fietsslot laten ontwikkelen, om te laten zien dat er hele toffe dingen mogelijk zijn met elektronica en techniek.

Hoe gaaf zou het zijn, om zelf zo’n ding te kunnen bouwen? En hoeveel gaver zou het zijn, als er straks in Nederland en België in elke lantaarnpaal een fiets hangt?! Mancave ging voor je op zoek naar een how-to. We hebben de lijst met onderdelen voor je op de kop weten te tikken, die nodig zijn om dit übervette fietsslot te bouwen. Daar komt ie:

Wil je snel aan de slag? Bekijk dat ons artikel over het coolste fietsslot met een handige onderdelenlijst.

Nou moet je natuurlijk nog weten hoe je het ding in elkaar zet. Dat is helaas het punt waar de schoen wringt. Zoals bij elke toffe uitvinding het geval is, geeft Conrad niet zomaar het hele bouwplan cadeau. Gelukkig zijn ze wel zo tof geweest om een ‘making of’ online te zetten, waar de creatieve mancaver een heel eind mee zou moeten komen:

We dagen iedereen uit om zelf zo’n fietsslot te bouwen. We willen foto’s zien uit heel Nederland en België! Den Haag, Amsterdam, Utrecht, Assendelft, Gent… overal willen we fietsen in lantaarnpalen zien. Maak ook vooral foto’s en filmpjes van hóe je hem maakt, zodat je andere mancavers kan helpen. Wij gaan hem in ieder geval bouwen, dus verwacht binnenkort een bouwverslag op Mancave!

4 Comments
 1. Reply
  Ecuttezz 25 september 2012 at 20:04

  wordt natuurlijk heel veel onzin breeewd op internet, dus geloof niet zomaar wat je ziet. Misschien heeft je huisarts wel gelijk, of misschien is het wel een hele nieuwe ontdekking en wist je huisarts het nog niet. Als je een afbeelding ziet op een website als onderdeel van een studie kun je het beste het hele wetenschappelijke artikel proberen te krijgen. Dan kun je de info hopelijk een beetje op waarde schatten. In zo'n artikel zullen ze misschien ook zeggen bv. of het vaak voorkomt. Bovendien kun je het artikel aan je huisarts geven en vragen of dit relevant is of niet.

 2. Reply
  MonkeyG 2 december 2010 at 12:04

  Of zoals onze oosterburen ook wel zeggen…

  Affen Geil!

 3. Reply
  Links for week 48 | HyPeRTeXT 29 november 2010 at 08:12

  […] bike lock! gotta make me one of […]

 4. […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Conrad Electronic, Mancave en Ruben Janssen, Mancave. Mancave heeft gezegd: Mancave's nieuwe post: #Fietsslot in Mancave-stijl http://bit.ly/f78GsG > Powered by @ConradNL […]

  Leave a reply

  Stuur mij een email bij nieuwe reacties op deze blogpost. Je kunt je ook inschrijven zonder zelf te reageren.