Foto’s AutoRAI 2011 – speurtocht naar zelfbouw-auto’s

burton1

Het grootste auto-evenement van Nederland en één van de meest toonaangevende autotentoonstellingen van Europa is op 13 april 2011 van start gegaan in de RAI te Amsterdam. Inderdaad autoliefhebbers, het is weer tijd voor de AutoRAI. We weten dat velen reikhalzend naar dit tweejaarlijkse evenement uitkijken en dat maakt ons nieuwsgierig. We hebben dan ook speciaal voor jullie een bezoek aan de beurs gebracht. Dan weet je alvast wat je te wachten staat als je er dit weekend of volgende week heen gaat…

Natuurlijk is dit geen gewoon verslag van de AutoRAI want die kun je al genoeg vinden op Autoweek, Autowereld, Autozine etc. Nee wij doen het graag anders. De zonnebril gaat dan ook op vanaf het moment dat we de hal binnenlopen. Damn, wat glinsteren al die gepoetste auto’s je tegemoet. Veel te clean allemaal. Natuurlijk vet om te zien maar wij zoeken liever naar de echte juweeltjes.

Zelf bouwen, daar worden we pas blij van. En blij werden we op het Hobbyplein. Een replica van KITT (de wagen van The Hoff toen hij nog cool was) lacht ons toe. Heerlijk om die ledjes live te zien. Okay het is een replica maar cool blijft het. KITT is in gezelschap van onder andere een prachtige race-Lancia (it ain’t easy being green) en een erg tof gepimpt VW-busje (wie vult ‘m?).

vw-busje AutoRAI

kitt-replica AutoRAI

knightrider-kitt-sheet

lancia-racer

De aandacht wordt daarna snel getrokken door de driftbaan met RC cars. Een toffe baan om met modelauto’s te scheuren en vooral te driften. Onze vrienden van Conrad zullen ongetwijfeld verlekkerd kijken naar de filmpjes die we geschoten hebben. We hebben ze dan ook maar aan hen gegeven.

Geen tijd om lang bij de RC-auto’s te blijven hangen. We willen meer echt leuke dingen zien. En dan niet van die standaardnieuwtjes zoals al die hybridemodellen die tegenwoordig bij elk merk te zien zijn. Boooooring. Tenzij je Porsche heet. Dan heb je een naam hoog te houden en ga je er echt voor, dan maak je er één met pit: de Porsche 918 Spyder. Toch even kijken bij de Porsche-stand of ie er staat. En dit troffen we aan…

porsche GT3 Hybride

Porsche 911 Turbo AutoRAI

porsche motorblok


Via de concept cars (toch het meest mancave-achtige dat je op zo’n beurs kunt vinden) op diverse stands, komen we bij het hoogtepunt van de dag: Burton Car Company. Nietsvermoedend liepen we langs tijdens een presentatie en bleven prompt stilstaan bij het horen van het woord ‘zelfbouwen’. Kijk, zo trek je onze aandacht.

Burton is een zelfbouwauto die praktisch iedereen in elkaar kan zetten; een bouwpakket waarmee je een Lelijk Eendje (2CV) omtovert tot coole, open retrosportwagen. Het pakket wordt compleet geleverd met uitgebreide handleiding, zodat echt iedereen het project aan kan. Alleen zijn er tot nu toe nog niet veel vrouwen geweest die het aangedurfd hebben. Dat klonk ons bekend in de oren. Waar zijn toch die technische dames?

burton1

burton2

burton3

burton4

Okay, we zijn nu wel heel kort door de bocht over Burton. We zijn zo nieuwsgierig geworden dat we meer willen weten. Bouwen is één, rijden is twee… Hou Mancave in de gaten want we komen zeker op dit coole ‘Made in Holland’-product terug. (Mocht je hem trouwens gemist hebben; check deze blogpost over de Peogeot-tot-Ferrari-ombouwkit.)

Hiermee zijn we klaar met de AutoRAI 2011… Aan dit briljante zelfbouwproduct kunnen al die blinkende nieuwe auto’s niet meer tippen. Wil je toch meer weten en zien? Check dan onderstaande fotogalerij voor een complete beeldimpressie.

1 Comment
  1. […] te groot dus, maar wat er staat is wel heel erg mooi én je mag er – in tegenstelling tot op de AutoRAI – gewoon bij in de buurt komen. Aanraken mag dan weer niet, getuige de bordjes met ‘prego non […]

    Leave a reply

    Stuur mij een email bij nieuwe reacties op deze blogpost. Je kunt je ook inschrijven zonder zelf te reageren.