Gloeiende boren en knappende koppen op Akkurace 2011

Zondag 30-10-2011, BRP Rotax-Halle, Wels (Oostenrijk). 58 teams streden tegen elkaar in zelfgefabriceerde racewagens, voorzien van accuboormachine-aandrijving. Als één van de weinige buitenlandse (=niet-Oostenrijkse) teams kwam Burning Rubber uit in de ‘Firmenklasse’ van Conrad Akkurace 2011. Gewapend met een videocamera en een HTC Desire schoot Mancave er op los om je dit verslag voor te kunnen schotelen. “Aus die Niederlände: Buhnink Rubbah!”

(Hoofdfoto: Cityszene.at)

Werd de race vorig jaar nog gehouden in (het midden van) een groot stadion, dit jaar hebben de Oostenrijkers gekozen voor een wat compactere opzet in een ‘multifunctioneel sport- en beurscomplex’. Het circuit had weer een 8-vorm, alleen was de ondergrond een stuk gladder. Dit zorgde af en toe voor piepende bandjes in de bochten en enkele uitglijders.

Zo zagen het stadion en circuit er vorig jaar uit (toen nog in Wenen):

En zo zag het er in Wels uit:

De mancave-pitbox

‘We zijn er weer bij en dat is prima…’ en dat mag gezien worden. Onze pitbox bouwden we van een oranje partytent met dito vlaggetjes, ingericht met relaxte stoelen, een profi gereedschapskist en, heel belangrijk, een koelkast vol koud drinken en bier.

 

 

De BalanzBike-accuracer

Team Burning Rubber heeft de racewagen flink verbeterd dit jaar. Als uitgangspunt kozen ze voor een BalanzBike, een snelle en wendbare tricycle. De coureur zit dicht bij de grond en gooit om te sturen zijn gewicht in de strijd. In theorie kan je hierdoor strakke bochten maken en gelukkig bleek dit in de praktijk ook zo te zijn.


De BalanzBike


Burning Rubber’s accuwagen


Trappers eraf, boormachines erop.


Het ingenieuze hydraulische systeem trok veel aandacht.

De race (“Aus Die Niederlände: Buhnink Rubbah!”)


Hoe de race verliep heb je afgelopen zondag via Twitter kunnen volgen (niet? Volg Mancave es ff dan). Maar ja, dat zijn maar tweetjes, je wilt het kunnen zién! We hebben alle rondes van “Burnink Rubbah” vanuit meerdere hoeken gefilmd. Hier zie je Burning Rubber’s eerste race, meer filmpjes volgen nog:

En zo verliep de rest van de Akkurace voor de Nederlanders (van onder naar boven lezen):


Geknapte boorkop. Kwaliteit!


Goeie tactiek: leid je tegenstander af


Mooie oerkoende


Verdiend!

Meer foto’s vind je hier.

We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply

      Stuur mij een email bij nieuwe reacties op deze blogpost. Je kunt je ook inschrijven zonder zelf te reageren.