Hack je magnetron!

hack je magnetron

Weet je nog dat we een paar jaar geleden hebben geschreven over YouTube kijken op je magnetron? Nou, er zijn natuurlijk nog wel meer hacks die je kunt toepassen op je trouwe magnetron. Als je tenminste niet van plan bent om een opwarmmaaltijd te eten in de komende uren. En mocht je het apparaat per ongeluk mollen omdat je het te goed hebt gehackt, dan hebben we ook nog wel wat tips voor het recyclen van de onderdelen!

Behalve het kijken van YouTube op je magnetron, snappen we dat het ook een aanlokkelijke gedachte is om dingen in de magnetron te doen waarvan je weet dat het eigenlijk niet goed kan gaan. Al raden we het je natuurlijk niet aan. Hier een aantal voorbeelden. Bekijk anders gewoon de video’s, dan maak je niks van jezelf stuk

Raspberry Pi-crowave

Nathan Broadbent is een softwareontwikkelaar en dan weet je het wel: die wil natuurlijk zelf beslissen hoe hij zijn magnetron aanstuurt en laat doen! In dit geval komt het neer op een mooie hack die onder andere zorgt dat het apparaat nu werkt met gesproken commando’s en barcodes van producten kan scannen en daardoor weet hoe lang ze in de magnetron moeten. De gebruikersinterface is ook vriendelijker geworden, net als de geluiden. Raspberry Pi en Arduino waren handige hulpjes bij de hack. Of Nathan nog heel actief is met zijn magnetron valt te betwijfelen. Oké, de code staat nog online, maar zijn eigen site is down en het Twitter-account van de magnetron is al een hele tijd niet meer bijgewerkt… Anyway, zo ziet het er in de praktijk uit:

Een lasapparaat maken van magnetrononderdelen

Is de bovenstaande hack mislukt? Geen probleem! Je kunt namelijk zelf van alles maken van je oude magnetrononderdelen. Een lasapparaat bijvoorbeeld. Grant Thompson had het lef om dit uit te proberen. Het is namelijk best gevaarlijk, aangezien het ook mis kan gaan. Hier zie je precies hoe je op de goede manier doet:

Sloop je magnetron voor losse onderdelen

Heb je de smaak te pakken gekregen en ben je benieuwd wat er nog meer mogelijk is? Mads Nielsen laat je zien welke onderdelen er allemaal in een magnetron zitten die je nog prima kunt recyclen:

Mocht je de video aan het begin nog niet zo interessant vinden, klik dan eens door naar 5 minuten. Dan liggen alle onderdelen op tafel, want de magnetron is volledig gesloopt. Nu zie je wat het allemaal is en Mads vertelt wat je ermee kunt doen. Er komen trouwens niet voor niets waarschuwingen voorbij in het filmpje, want sommige onderdelen zijn gevaarlijk.

We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply

      Stuur mij een email bij nieuwe reacties op deze blogpost. Je kunt je ook inschrijven zonder zelf te reageren.