Halo: Helm op en gaan

Halo_helm

Halo betekent aureool. Je weet wel, zo’n vroom zwevend gouden orbit-cirkeltje boven het hoofd van een heilige. Heel vredelievend allemaal. Yeah, right… Halo is gewoon op de pieken van je testosteronpeil alles en iedereen aan puin schieten!

Armageddon

In de ‘good old days’ hadden we quests. Puzzels die we als held, nog met de pijltjestoetsen voortbewogen, moesten oplossen. Lukte dat, dan was de beloning een hereniging met de prinses, geluk en vrede op aarde, en iedereen mocht voortaan ontbijten met Marsen en Snickers. Fast forward naar 2010, waar zojuist de jongste generatie van Halo de puberharten én mancavemannenharten sneller doet kloppen. De ongekroonde koning van de Xbox belooft met de nieuwe generatie nóg meer actie, nóg betere effecten en nóg levensechtere vechtscènes. Je kan je natuurlijk afvragen hoe levensecht die toekomstwereld eigenlijk is. Armageddon lijkt zijn verwoestende sporen over een half millennium doeltreffend te hebben nagelaten. Eigenlijk weet je al hoe laat het is wanneer niet meer wordt gesproken over mensen, maar ‘humanoids’.

Dwarszitten

Als je over die praktische bezwaren heenstapt blijft er een geweldig mooi gemaakt spel over, dat vraagt om behendigheid, inzicht en, inderdaad, ontzettend veel gewetenloos schieten. Je speelt het zelf, met vrienden thuis op de bank of ieder in hun eigen mancave, of met echte tegenstanders die je niet kent en die elders in de wereld aan fanatiek op hun controls rammen om jou naar een andere wereld te helpen. Ben je slimmer en behendiger dan je tegenstander dan kan jij die flink dwarszitten. Dat levert weleens taferelen op van spelers die, laat ik zeggen, de minder fraaie eigenschappen in zichzelf tijdelijk de boventoon laten voeren. Enfin, dit youtubefilmpje spreekt voor zich.

Op TechEBlog vindt je nog meer gefrustreerde Halo-spelers.

Nobelprijs

Halo vredelievend? Tja, als op jou de taak rust de wereld te redden van de ondergang en je slaagt daarin, dan zou je omstreeks 2553 misschien daarvoor de Nobelprijs voor de vrede winnen. Vooropgesteld dat door een mirakel het nobele Nobelcomité van bedachtzame Zweden heeft standgehouden in de puinzooi die aarde is geworden. Ondertussen is het advies vooral om zo nu en dan adem te halen, te denken aan bloemetjes en dartele lammetjes, ruisende beekjes en vertederende dolfijnen. Vervolgens pak je de munitie van de tegenstander die je net in gevecht overhoop hebt geknald, en begin je aan de volgende shooting spree…

Er zijn van Halo onderhand 3 delen verschenen, plus een aantal spin-offs. Lees op Gamer.nl over het onlangs uitgebrachte “Halo: reach“.

Helm op en gaan!

1 Comment
  1. […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Conrad Electronic, Mancave. Mancave heeft gezegd: Mancave's nieuwe post: Halo: Helm op en gaan http://bit.ly/arpyTm #xbox #halo #schietspel […]

    Leave a reply

    Stuur mij een email bij nieuwe reacties op deze blogpost. Je kunt je ook inschrijven zonder zelf te reageren.