Home automation, zelf gemaakt

automation - raam met RB35

Home automation kan ongelukken voorkomen. Niks is namelijk zo gevaarlijk als thuis blijven. Jaarlijks belanden 500.000 mensen op de eerste hulp door huis-tuin-en-keuken-ongelukjes. Een hoog raam openen op een wankel trapje bijvoorbeeld. Voorkom verwondingen en maak het gewoon elektrisch!

(Foto: http://www.picbasic.nl, oftewel de handige klusser waar we het in deze blogpost over hebben)

De meeste ongelukjes zijn erg onbenullig. Maar ook als je onbenullig valt breek je vaak toch nog een arm of been. Achteraf een hartstikke grappig verhaal, maar dit verhaal doet het op verjaardagen ook goed: mijn bovenraampjes/luxaflex/gordijnen zijn elektronisch te bedienen en dat heb ik zelf gemaakt. Gewoon met een motortje, PIC-project en de afstandsbediening van de televisie. Doe-het-zelf home automation, dus.

RB35, De Stille Motor

RB35-motor

Klein, stil en betaalbaar. Dat is de kleine RB35 motor die je op heel veel manieren kunt gebruiken. Deze handige klussers maakten hun kantelramen en luxaflex elektrisch bedienbaar (kijk bij mechanische projecten). Je hoeft het wiel dus niet zelf opnieuw uit te vinden, maar ga er gerust met alle credits vandoor. Het stille en veelzijdige RB35 motortje biedt honderden mogelijkheden. Ideaal voor de vrijgezellenwoning! Of om opa en oma te verrassen, die niet overal meer bij kunnen. Maak een onuitwisbaar indruk met je eigengemaakte home automation. Bestuurbaar via de afstandbediening van de televisie!

We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply

      Stuur mij een email bij nieuwe reacties op deze blogpost. Je kunt je ook inschrijven zonder zelf te reageren.