IJskrabber wordt overbodig

autoruit-ijs - IJskrabber wordt overbodig

Over een ding zijn we het allemaal eens: je autoruiten krabben zuigt. Koude handen (ook al draag je handschoenen), sneeuw en ijs op je schoenen en broek en met een beetje pech (lees condensvorming) zijn je ramen ook nog eens aan de binnenkant bevroren. Dat is gewoon geen goed begin van je dag. IJskrabber wordt overbodig. Check het hier.

Dat moet sneller kunnen, hebben enkele doorgewinterde overwinteraars bedacht. En als het sneller kan, moet het ook praktischer kunnen. En dat klopt. Onlangs hebben we een bericht gepost over je eigen vlammenwerper maken. Dat is een van de vele manieren om je raam van ijs te ontdoen. En van je lak.

Hoeft niet altijd stoer te zijn

Dan zijn de volgende opties (van Ehow.com) een stuk veiliger. Je pakt een deel water, drie deel azijn, vult er een plantenspuit mee en je sproeit het ijs weg. Althans, het moet wel even inwerken. Kun je terwijl je wacht mooi nog een kop koffie drinken. Klinkt niet bepaald spannend of stoer (en je auto zal er ook niet bepaald lekkerder van gaan ruiken), maar het schijnt te werken.

Leegsproeien

Heb je ’s ochtends veel tijd dan kun je het volgende proberen. Je mikt een deel warm water plus antivries-ramenspray in de ruitenvloeistoftank van je auto. Deze sproei je helemaal leeg tegen je voorruit. Kun je hem daarna weer bijvullen met reguliere vloeistof.  Check de site voor de complete werkwijze.

De mannenmanier

Teveel gedoe? Vraag in dat geval je werkloze buurman. Geef hem vijf euro en een blikje Schultenbrau en laat hem je ramen krabben. Heb je haast? Doe dan het volgende (niet geheel zonder risico): vul een emmer met net niet kokend water en gooi het over je voorruit. Óf je ruit bezwijkt onder de hitte, óf het ijs smelt als sneeuw onder de zon. Nog een tip over hoe het niet moet? Check de video.

Heb jij een betere manier om je auto ijsvrij te maken? Deel het met ons. Wij zijn het krabben zat!

17 Comments
 1. Reply
  Nately 24 december 2010 at 14:24

  Ik heb een elektrisch kacheltje op een plank tussen de twee hoofdsteunen op de achterbank gemonteerd. Snoer met afstandsbediening door de portier en 10 minuten voor vertrek het kacheltje aan zetten zonder de voordeur open te doen. De auto is dan rondom ijsvrij en lekker warm.

 2. Reply
  Blablabla 24 december 2010 at 13:03

  Eh koop een electrisch dekentje bij de blokker, gooi dat een half uur voor het vertek over het dashboard en tegen de voorruit, stroom aan en volgens mij heb je een schone ruit, een warm stuur en eventueel warme stoelen. Je kunt je handschoenen er ook mooi mee warmen.

 3. Reply
  Jan 23 december 2010 at 22:41

  Ik heb mijn auto direct met een standkachel besteld. Dat is wel prijzig maar werkt zeer goed. Mijn vorige auto had dat ook, mijn auto daarvoor had een soort dompelaar in het koelsysteem. De tijdklok ruim een half uur voor vertrek instellen en het koelwater is behoorlijk warm, de voorruit is snel ijsvrij.

  De auto van mijn vrouw heeft met dit weer een tijdklokgeschakeld 220 volt verwarmingsapparaatje.

  Alleen omdat de auto altijd op de oprit wordt geparkeerd is deze 220volt optie mogelijk. Let vooral goed op dat het verwarmingsapparaatje goed gericht wordt en niet te dicht tegen bekleding aanzit vanwege brandgevaar.

 4. Reply
  DerRudi 21 december 2010 at 16:39

  Mijn collega tipte me om de deurportier & kofferbak rubbers met siliconen spray in te spuiten… dan vriest het niet vast aan het metaal… moet zeggen dat het best goed werkt…

 5. Reply
  Gun Mij 21 december 2010 at 15:26

  Niet waar als elke dag zwaar blijf sneeuwen!!!!

  Maar is verstandig ook om vóór dir hevige sneeuw begint, even snel de ruiten rondom gespoten met anti-vries en als het ook kan, gelijk bedekken met 'n sterke doorzichtige folie (0,25 tot 1,0mm dikte aanbevolen) en je ziet de resultaat hoe snel je bent verlost met het gedoe je buurman nodig heeft bij zijn auto op de volgende 20 minuten terwijl je amper 2 minuten kon wegrijden nadat je de folie afhalen, opvouwen en wegrijden…!!! 🙂

 6. Reply
  Robert Jacobs 21 december 2010 at 12:50

  Ruiten ontdooier van het tankstation. Kost 3 euro de fles en je doet er de hele winter mee 🙂

1 2

  Leave a reply

  Stuur mij een email bij nieuwe reacties op deze blogpost. Je kunt je ook inschrijven zonder zelf te reageren.