Infrarood tanks: vechten op z’n Robot Wars!

[1.] Infrarood Tanks

Ken je Robot Wars of BattleBots: de televisieshows waarin moordlustige bestuurbare robots elkaar met spiezen, cirkelzagen en vuur kapot moeten beuken? Zoiets kan je nu ook in je eigen mancave doen, maar dan met infrarood kanonnen. Extra voordeel: je krijgt alle actie, maar houdt ook je zorgvuldig ingerichte mancave heel!

Wij mancavers houden totaal niet van zinloos geweld. Sterker nog: daar zijn wij fel op tegen. Tenzij het robots betreft. Dan zien we graag zo bruut mogelijke confrontaties aan. En wat is er nou leuker dan met je mede-mancaver een potje te robotknokken?

Benodigdheden

 • 2 x Starter Robot Kit
 • 4 x Beam0808-136-Blue
 • 2 x Beam0808-024-Blue
 • 2 x Beam0824-032-Blue
 • 2 x Beam0808-312-Blue
 • 2 x Me USB Host
 • 2 x Me RJ45 Adapter
 • 2 x verzegelede, adresseerbare LED RGB (0,5 m)
 • 2 x Me RGB LED
 • 2 x Me Infrared Receiver Decode
 • 2 x Me 7-Segment Serial Display
 • 2 x LED-infrarood
 • 2 x weerstand (330 Ω)
 • 2 x dupont-draden male/male
 • 2 x RJ25 dupont-draden
 • 8 x 6P6C RJ25 kabel (20 cm)
 • 4 x inbusbouten M4x22 (bolkop)
 • 18 x inbusbouten M4x14 (bolkop)
 • 12 x moer 4mm
 • 2 x Draadloze controller

Tankloop

Na het verzamelen van de spullen moet je de robot in elkaar zetten volgens de gebruiksaanwijzing. Voor een tankloop heb je de twee van de vier Beam0808-136-Blue, een Beam0808-024-Blue en een Beam0824-032-Blue nodig, en verder twee inbusbouten M4x22 (bolkop) en vier inbusbouten M4x14 (bolkop). Maak de Beam0808-312 vast aan de ‘tank’ en installeer de elektronische modules.

Bundelen en verbinden

Daarna soldeer je een infraroodzender met een infrarood LED, een 330 ohm weerstand en dupont-draden. Bundel die samen met isolatietape. Verbind de anode (de positieve pool) en de cathode (negatieve pool) van de infrarood LED respectievelijk met de zwarte en rode kabel van de dupont-draden.

Elektrische modules

Bevestig vervolgens de elektrische modules via twee ME RJ25-kabels met de ME Orion Board op de volgende manier:

Infraroodzender: poort 2
Me RGB LED: poort 3
Me 7-Segment Serial Display: poort 4
Me Infrared Receiver Decode: poort 5
Me USB Host: poort 6
Me RJ25 Adapter: poort 7
LED RGB Strip: Me RJ25 Adapter Slot 2

Knallen en beuken

Download de Makeblock Libraries en zet ze in je Arduino-bestanden. De Arduino-code vind je hier. Volg de stappen voor de tweede robot, upload de Arduino-code op de Orion Board met Arduino IDE (software) en plug een usb-module in de ME USB Host, connect de joystisck met de tank en knal (met een bereik van ongeveer 1,5 meter) of beuk er lustig op los!

We will be happy to hear your thoughts

   Leave a reply

   Stuur mij een email bij nieuwe reacties op deze blogpost. Je kunt je ook inschrijven zonder zelf te reageren.