Je auto verlengen? Makkie!

stretch limo

Iedere man wil graag een grotere. Auto. Heeft iets te maken met compensatie, zeggen de dames altijd. Wat zeg je? Komt jouw trouwe vierwieler niet boven de 4 miezerige metertjes uit? Dan is het tijd om het heft in eigen handen te nemen. Het is nog niet te laat!

Ene Jay Ohrberg had kennelijk heel wat te compenseren. Hij bouwde een toch al niet kinderachtige limousine om tot een monster van een dikke 30 meter. Jays project heeft maar liefst 26 wielen en 2 sturen. Eén stuur aan elke kant. Omkeren is anders wel erg lastig. Alsof hij met dit Guinness-wereldrecord nog niet genoeg in de spotlights stond, bouwde hij er ook nog een jacuzzi, een zonneterras, een zwembad (met duikplank), een kingsize bed en een satellietontvanger op. En last but not least een helikopterplatform. Goed, de weg mag hij er niet mee op. Maar verhuren voor shows en optreden is ook leuk. Only in America!

Een filmpje:

Zo bont maken wij het in Nederland nog net niet, maar het onderstaande XXL-projectje mag er ook zijn.

Supersize me!

Soms moet je een auto ook uit pure noodzaak een slagje groter maken. Bijvoorbeeld omdat je er anders niet in past. Zo heeft de bekende basketballer Shaquille O’Neal ooit zijn Lamborghini Gallardo op maat (letterlijk en figuurlijk) laten aanpassen. De firma Gaffoglio Family Metalcrafters – leverancier voor Boeing en PPG Aerospace Glass – bouwde de Lambo om tot een stretched versie. In het midden kwam er zo’n 30 cm bij… Kenners van autodesign zullen zeggen dat dat niet ongestraft kan. Maar ze deden het toch.

Maar goed, dergelijke limo’s zijn niet voor iedereen weggelegd. Wat nou als je je pathetische A-, B- of middenklasse een groei-injectie wilt geven? De ‘verlenger’ van deze CX (die trouwens origineel al niet klein was) heeft een mooie prestatie geleverd. Volgens het bijgaande commentaar op Flickr werd deze bak gebruikt om kranten van en naar Parijs te brengen. Zo te zien konden er aardig wat van in!

Je auto verlengen? Makkie!

Wil je ook graag wat rianter rijden? Je eigen auto verlengen is niet moeilijk. In de basis komt het op het volgende neer: je zaagt ‘m doormidden, je zet er een stuk tussen van een sloopauto en je maakt alles weer aan elkaar vast. Een iets uitgebreidere uitleg vind je in het artikel ‘How to Build Your Very Own Stretch Limousine’. Trouwens: Mancave is niet verantwoordelijk voor de gevolgen van een dergelijk project. Dat snap je natuurlijk wel.

Voor je aan de slag gaat, is het misschien handig om onderstaande tips van de heren van Top Gear te bekijken. Hoe maak je een super stretched Fiat Panda? Nice!

2 Comments
 1. […] onlangs nog besteedden we aandacht aan de langste limousine ter wereld: 30 meter, 26 wielen, een jacuzzi, zonneterras, zwembad met duikplank en […]

 2. Reply
  Leon 25 november 2010 at 16:45

  Heel Vet!

  Kwam laatst voorbij een andere vette site, moeten jullie maar eens op kijken:): http://www.autovandaag.nl!

  Leave a reply

  Stuur mij een email bij nieuwe reacties op deze blogpost. Je kunt je ook inschrijven zonder zelf te reageren.