Je buren sarren met je zelfgebouwde Wifi-jammer

Wifijammer

Wanneer je draadloos verbinding maakt met internet, zie je tegenwoordig vaker wel dan niet een massa draadloze netwerken. Vroeger kon je dan nog weleens met eentje verbinden om gratis van het internet van de buurman gebruik te maken, maar tegenwoordig worden al die routers en mediaboxen standaard goed beveiligd geleverd. Daarom gooien we het over een andere boeg: het draadloze internet van je buren verstoren met een zelfgemaakte wifi-jammer.

Helaas is gratis meesurfen op de rekening van de buurman er niet meer bij (of je moet daarover toevallig afspraken hebben gemaakt). Blijft over: het verstoren van het wifi-signaal, gewoon omdat het kan. Kinderachtig? Inderdaad, maar wel leuk. En best handig als je een feestje hebt. Zit iedereen tenminste niet de hele tijd op z’n WhatsApp of Facebook te loeren en hebben ze weer gewoon aandacht voor jou!

Kopen…

Wifi-jammers mogen hier niet verkocht worden, want communicatienetwerken verstoren is niet toegestaan. Maar internet zou internet niet zijn als je er gewoon eentje uit bijvoorbeeld Italië kunt halen. Blokkeert niet alleen wifi maar ook gsm- en 3G-verbindingen.

…of zelf maken

Wel een beetje veel geld voor een ‘geintje’. En een echte man bouwt er natuurlijk ook gewoon zelf eentje. Even googelen en je staat op talloze tips en trucs. Van sommige weet je bijna bij voorbaat dat ze niet gaan werken, zoals de oplossing in het onderstaande filmpje.

Ben je eigenwijs, dan staat het je vrij om het zelf te proberen. En laat het ons weten als het je wél is gelukt.

Een wifi-jammer gemaakt van een onderdeel van een digitale camera: ‘Neem hem mee naar Starbucks en geniet ervan hoe de hipsters in woede ontsteken’

Lukt het jou?

Dat het niet zo simpel is als hierboven wordt gesuggereerd (ja, je kunt wel interferentie op 2,4 Ghz veroorzaken, maar dat is toch wat anders dan een serieuze wifi-blokker waarmee je de buurman offline haalt), wil niet zeggen dat het onmogelijk is. In dit filmpje pakken ze het professioneler aan:

Heb jij een goed werkende jammer gebouwd? Zet ‘m even uit en stuur ons een mailtje.

O ja, Mancave is natuurlijk niet verantwoordelijk voor jouw mogelijk illegale activiteiten. En we moedigen je zeker nergens toe aan. Dat het effe gezegd is, hè?

17 Comments
 1. Reply
  moenen 7 november 2013 at 20:06

  Ik zie wel nuttige toepassingen.. de gemeente raad zit meer te twitteren dan inhoudelijk te vergaderen…. met een jammer moeten ze wel luisteren.

  een zo zijn er nog wel een aantal voorbeelden te bedenken.

 2. Reply
  donna 5 november 2013 at 22:30

  Wat ben ik blij ik heb buren die mijn leven aan het verpesten zijn .Elke dag hebben zij een afluisterapparaat aan om te hoeren wat ik doe in huis. Waarom zulke mensen nog leven weet ik niet.Alle twee zijn boven 65 jaar.Nog meer jammers maken .Nog meer jammer maken.

 3. Reply
  Rob.Reinacher 3 november 2013 at 22:48

  Je bent wel heel laag gezonken als je je hiermee inlaat.

  Talloze ouderen en hulpbehoevenden hebben een Senioren GSM met alarmtoets.

  Wil je het op je geweten hebben dat iemand overlijd door een verstoring van zijn GSM oproep?

  Dat Conrad zich hiermee inlaat snap ik al helemaal niet,

  Ik ga nu maar bij Farnell en RS kijken voor mijn onderdelen!

  • Reply
   Conrad Electronic 6 november 2013 at 02:15

   Beste Rob… Mancave is opgezet om toffe elektronica- en DIY-projecten te tonen. In hun bewondering voor techniek en wat je er mee kunt doen, slaat de redactie soms door. We kunnen je echter garanderen dat dit artikel puur als bewondering voor de techniek is opgezet en niet als aanmoediging om het daadwerkelijk uit te voeren.

 4. Reply
  Theo 18 oktober 2013 at 11:51

  Ik hoop dat je buren er snel een aanschaffen.

 5. Reply
  Auke Haan 13 oktober 2013 at 16:28

  Sukkels!

1 2

  Leave a reply

  Stuur mij een email bij nieuwe reacties op deze blogpost. Je kunt je ook inschrijven zonder zelf te reageren.