Klassieke Microsoft Mustang vol coole gadgets


Dat de ‘pimpers’ van West Coast Customs vette bakken kunnen bouwen, wisten we al. Ze hebben zichzelf overtroffen in een samenwerking met Microsoft. Wat hebben ze gedaan? Ze hebben een moderne Ford Mustang (model 2012) omgetoverd tot een klassieke uit 1967 door er een replica overheen te monteren. Ze zijn echter nog een stapje verder gegaan dan die jonge Duitser die z’n Audi vanaf z’n desktop-pc kon starten. Microsoft leverde de hard- en software waarmee deze auto toch wel heel dicht in de buurt komt van de pratende Pontiac Trans-Am uit onze collectieve jeugd.

Een moderne auto zit natuurlijk al barstensvol elektronica en software, maar – laten we wel wezen – het blijft maar al te vaak een saaie burgerbak. Dat kunnen we van deze gecustomizede Mustang niet zeggen. Het blijft niet alleen bij uiterlijk vertoon, want Microsoft heeft ervoor gezorgd dat alle moderne coolness in de wagen is geïntegreerd. Reken dus op de nodige tablets in het interieur en op head-up displays waarop live kaartinformatie wordt geprojecteerd, terwijl de passagier op zijn helft van de voorruit een Xbox-game speelt. Word je als bestuurder een beetje nerveus van je bijrijder die Forza Motorsport 4 aan het spelen is, dan kun je hem ook vragen de achterruit te gebruiken. Als je die tenminste niet in het gebruik hebt om boodschappen aan je achterliggers te vertonen (voor de mogelijkheden die dat biedt verwijzen we graag naar ons blog over de interactieve autoruit).

KITT-killer

Mocht je bang zijn niet genoeg op te vallen door de Mustang-behuizing of door de neonverlichting, dan doe je dat zeker wel met het vette audiosysteem waarbij speakers gemonteerd aan de achterzijde van de auto zijn inbegrepen. Daarnaast zitten er zowel aan de voor- als achterzijde Kinect-camera’s. De beelden hiervan kunnen direct naar je Windows-telefoon worden gestreamd (uiteraard beschikt deze bak ook over een draadloos toegangspunt tot het 4G-netwerk), zodat de thuisblijvers kunnen meekijken naar waar jij en de Mustang je bevinden (hopelijk kun je deze functie ook uitschakelen). Groot voordeel: potentiële dieven of vandalisten van je auto kun je waarschuwen met je donderende stem, waarmee het trucje van de plotseling pratende auto zoals we dat kennen uit Knight Rider, werkelijkheid wordt.

Zien is geloven

Via je Windows Phone is trouwens nog veel meer aan deze KITT-killer in te stellen. Wat dacht van het geluid van je claxon? Of het opsporen van je auto, waar deze zich ook bevindt? En ja, natuurlijk kun je je auto ook op slot draaien én starten met de speciale Viper SmartStart-app. We wachten nu alleen nog op besturing via de smartphone, net als in één van de beste James Bond-scènes!

Project Detroit

De komende tijd wordt ‘Project Detroit’  zoals de omgebouwde Mustang wordt genoemd ingezet als promotie-instrument op diverse tentoonstellingen. Gebruikers worden door Microsoft uitgenodigd om mee te denken over toekomstige aanpassingen, waarvoor de gebruikte software op CodePlex.com zal worden geplaatst.

Voor de echte liefhebbers: download de wallpaper van deze Microsoft Ford Mustang.

 

1 Comment
  1. […] dan bliepen en rondjes om hun eigen as draaien, halen nu een biertje voor je. Auto’s die je kunt starten met je pc zijn inmiddels helemaal in het hulpje van Michael Knight omgeturnd en ‘light painting’ wordt […]

    Leave a reply

    Stuur mij een email bij nieuwe reacties op deze blogpost. Je kunt je ook inschrijven zonder zelf te reageren.