Laat je deurbel rocken met een simpele hack

Ding Dong. In de meeste huizen hoor je een ronduit saai geluid wanneer mensen op de knop naast de voordeur drukken. Er is echter een simpele hack om je draadloze deurbel elke sound te laten spelen die je wilt.  Slechts 4 stappen scheiden jou van een rockende deurbel.

Dit simpele project laat zien hoe je een geluidsregistratiemodule in een draadloze deurbel bouwt. Door dit te doen speelt de deurbel niet meer de standaardtoon, maar het geluid naar keuze dat je hebt opgenomen. En dat is gewoon leuk!

Materiaal

Deurbel1

Deze hack is niet alleen simpel: hij is ook goedkoop. Helemaal als je al een draadloze deurbel in je bezit hebt. Er staan in totaal slechts drie benodigdheden op het boodschappenlijstje:

Naast de benodigde materialen zijn er ook enkele gereedschappen nodig. De hack kan uitgevoerd worden met slechts een striptang en een draadkniptang, maar je kunt voor een duurzamer gebruik ook solderen of lijmen.  Voor de volledigheid is hier het lijstje met benodigde gereedschappen:

  • striptang
  • draadkniptang
  • soldeerbout en soldeer (optioneel)
  • lijmpistool en lijm (optioneel)

Stappenplan

Stap 1: Verwijder de originele speaker.

Nadat het benodigde materiaal is klaargelegd, moet de originele speaker worden verwijderd. Deze zal worden vervangen door de speaker van de geluidsregistratiemodule. Je begint deze stap door de voorkant van de behuizing van de deurbel te verwijderen zodat de binnenkant zichtbaar wordt. Vervolgens knip je de draden van de originele speaker bij de terminals door en verwijder je alle schroeven en (veiligheids)sloten die deze op zijn plaats houden. Nu kun je de speaker uit zijn behuizing verwijderen.

Deurbel2

Stap 2: Maak de draden van de radio-ontvanger klaar.

Nadat de originele speaker is verwijderd, moeten de draden van de radio-ontvanger worden aangepast. De radio-ontvanger filtert en versterkt binnenkomende radiosignalen. Let goed op dat je alleen de draden die naar de originele speaker lopen beroerd. Bepaal de positieve en negatieve speakerdraad en knip de eerst genoemde door. Doe dit zo dichtbij het board als mogelijk is. Nu houd je een los stuk draad over, waarvan je aan beide einden een stuk moet strippen. Dit doe je ook aan het losse eind van de negatieve speakerdraad.

Deurbel3

Stap 3: Verbind de radio-ontvanger met de geluidsregistratiemodule.

Het positieve speakerdraad dat zojuist is afgescheiden gebruik je door het ene eind om de negatieve kant van de batterijveer van de radio-ontvanger te wikkelen. De andere kant van het draad bevestig je aan de negatieve kant van een 9 volt batterij, waarop je vervolgens de batterij – aansluitclip van de geluidsregistratiemodule klikt.

Deurbel4

Na dit gedaan te hebben, ga je verder met het negatieve speakerdraad. Het gestripte einde van dit draad moet je splitsen in twee delen. Elk van deze twee stop je vervolgens in één van de twee play pinholes die zijn aangegeven op de onderstaande afbeelding. Deze breng je daarna weer bijeen door ze achter het board met elkaar te verdraaien.

Deurbel5

Stap 4: Afronding van de montage.

Na stap drie stop je alle onderdelen weer (juist) in de behuizing en is je zelfaangepaste deurbel bijna klaar. Mocht het nodig zijn kun je alles dat los is geraakt lijmen of solderen. Voordat je echter de voorkant weer bevestigt, kun je een ringtone opnemen. Leg je eigen stem vast, of houd de microfoon bij de speaker van je computer of telefoon. Het is jouw feestje!

 

Wil je de hele hack nog eens zien op video? Dat kan:

 

We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply

      Stuur mij een email bij nieuwe reacties op deze blogpost. Je kunt je ook inschrijven zonder zelf te reageren.