Lol met je oude elektronica

In Secto_elektronica

De eerste biertjes heb je waarschijnlijk inmiddels al wel weer weggetikt op een terrasje. Terecht, want wat hebben we lang moeten wachten op een beetje mooi weer. Maar zoals met alles is er ook een keerzijde. Want terwijl jij na een lange winter weer uit je mancave kruipt, krijgt je vrouw of vriendin de ‘voorjaarsschoonmaakkriebels’. Natuurlijk moet je oude ‘elektronicatroep’ er als eerste aan geloven. Of verzin je bijtijds de ultieme list en gebruik je die losse onderdelen snel voor een project?

(© photo: Giuseppe Fogarizzu)

Op deze website hebben mannen een aantal projecten gevonden waarin ze de losliggende onderdelen in hun mancave kwijt konden. Zo zien we onder andere robots van harde schijven en auto-onderdelen. Ze zijn zeker niet de enige, want als je gaat zoeken vind je de meest creatieve oplossingen voor bakken vol ongebruikte onderdelen.

Oude computeronderdelen, nieuwe kunst

Wat doet een gemiddelde computergebruiker met een doorgebrand moederbord of een monitor waar geen leven meer in lijkt te zitten? Precies, het wordt beschouwd als troep en na misschien nog een korte quarantaine op zolder of in de kelder worden de onbruikbare computeronderdelen aan de weg gezet of in de container geplempt. Terwijl er misschien best nog wat van te maken was. Ene Brenda Guyton maakt voorwerpen van oude computeronderdelen en weet die ook nog eens voor honderden dollars als ‘kunst’ te verkopen. Is dat slim of is dat slim?

Recycled art

Er zijn op internet nog veel meer projecten te vinden, waarbij slimmeriken of kunstenaars elektronische onderdelen omzetten in heel nieuwe, artistieke projecten. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze foto’s van de Recycled Art Workshop.

Van oude dingen kun je ook heel goed retrokunst maken. Deze onderdelen van oude auto’s krijgen een nieuw leven in schitterende, kunstzinnige sculpturen.

Ook deze willen we je niet onthouden: dieren gemaakt van oude onderdelen van diverse aard.

electro-dino

Deze robots, gemaakt van onder meer oude Philishaves, lampjes, camera’s, mixers, blikopeners en ander keukengerei zien er eveneens schitterend uit.

Nuttige projecten

Ben je niet zo’n kunstenaar maar houd je wel van knutselen? Voorwerpen met een iets praktischer inslag kun je natuurlijk ook maken. Wat te denken van het maken van een stijlvolle klok uit een oude harddisk of een salamisnijder uit een cd-romdrive?

computer-art

En nu zelf!

Wat heb jij nog liggen aan elektronica-onderdelen en wat zou je daarvan voor kunstwerk of praktisch bruikbaar voorwerp kunnen maken? We dagen je uit het resultaat hier op Mancave te laten zien. En wel een beetje opschieten, voordat al die onderdelen alsnog met de vuilnisman meegaan!

1 Comment
  1. […] hebben al vaker laten zien dat je als mancaver heel milieubewust kunt zijn door je oude elektronica niet weg te gooien, maar […]

    Leave a reply

    Stuur mij een email bij nieuwe reacties op deze blogpost. Je kunt je ook inschrijven zonder zelf te reageren.