Maak een nog vetter light organ

light-organ

Men neme een paar componentjes, een ‘how to’ van Make Magazine, een LP van Abba en een glitter catsuit. Even knutselen en je hebt de vetste seventies party ooit, mét origineel light organ. Een light organ zet audiosignalen om in lichtsignalen. Dat was veertig jaar geleden al hip, maar met led is er nu natuurlijk veel meer mogelijk.

Een handig voorbeeld van ‘how to make a light organ’ is dit filmpje.

How to make ‘em vetter dan Make

Collin Cunningham van Make Magazine sleutelt vrij vlot zo’n schakelbord in elkaar. Niks ten nadele van Make, maar eerlijk gezegd maken ze er niet echt wat van. Collins’ resultaat blijft steken in rood, groen en blauw, dat oplicht bij een deuntje. Dat kan zoveel beter. Laat je inspireren door de survivors van DieHard. Zij nemen één DieHard accu, 24 auto’s in keyboardopstelling en laten Gary Numan zijn eighties-hit “Cars” via een aangesloten keyboard letterlijk op de auto’s spelen. Veel vetter!

Huilbaby? Lichtshow!

Nou zeggen we niet dat je dit bij de plaatselijke parkeerplaats met andermans auto’s moet gaan doen. Maar je hebt vast wel betere ideeën dan Make Magazine. Inspiratie nodig? Surf dan eens langs een website met psychedelic seventies muziek en mode. Gegarandeerd dat jouw lampje gaat branden bij deze door LSD aangewakkerde uitspattingen. Denk bijvoorbeeld aan:

– een verlichte sneeuwscooter met een andere kleur led voor elke versnelling;
– een lichtshow bij het gehuil van je pasgeboren baby (genieten de buren mee in beeld én geluid);
– lichteffecten bij de sounds van je gereedschap; maak een mancave showband!

Bouwen, bloggen en dan kun je ook nog eens shoptegoed winnen! Kun je vervolgens helemaal los met deze wereld aan componenten.

We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply

      Stuur mij een email bij nieuwe reacties op deze blogpost. Je kunt je ook inschrijven zonder zelf te reageren.