Maak een ‘onopvallende’ spionage-microfoon

maak-een-spionage-microfoon

Waarom willen jongetjes brandweerman of piloot worden? Spionnen, die hebben pas een goed leven! Snelle auto’s, veel reizen en in elk stadje een ander schatje. Hoe word je spion? Begin maar eens met de bouw van deze DIY spy mic (geschikt voor alle leeftijden), dan komt de rest vanzelf.


Helaas loop je met deze spionage-microfoon wel redelijk in het oog. Een grote paraplu valt nou eenmaal op, vooral als de zon schijnt. Ons advies:
–    spioneer alleen als het regent.
–    spioneer alleen in de buurt van grote struiken, zodat je je kunt verstoppen.
–    luister je buren af vanachter de schutting en laat ze zweten bij de volgend buurt-BBQ.

Plu of slakom

http://www.youtube.com/watch?v=JT2fixfHV40

Maar dat is van later zorg, eerst maar eens de spionage-microfoon maken. Dat kan op verschillende manieren. In bovenstaand filmpje van Effin’ Science gebruiken ze bijvoorbeeld een grote slakom (gaat je vrouw geheid missen, helemaal bij mooi weer). Wij kiezen voor de gouwe ouwe plu (zal je vrouw waarschijnlijk niet missen), en dan heb je dit nodig:

Onze vrienden van Make projects leggen vervolgens stap voor stap uit wat je moet doen, met grote foto’s erbij. Kan haast niet mis gaan. En als je wat motiverende audio op de achtergrond wilt tijdens het klussen: luister naar heuse ‘field recordings’ gemaakt met de paraplu spy mic!
Een nog simpeler howto, met fantastisch resultaat als we het filmpje mogen geloven, is deze:

James (Vak)Bond

Er zijn verontrustend veel ‘spionage’ producten verkrijgbaar, gewoon via webwinkels. Zij gebruiken verkooppraatjes in de trant van: ‘Afluisterapparatuur om kinderen of werknemers te controleren. Gewoon online te koop voor particulieren!’
Gaat dat niet te ver? Jongens, laten we de spionagebranche een beetje exclusief houden! Is er al een James Bond – vakbond voor spionage en andere clandestiene praktijken – die dit soort uitwassen tegen gaat?

We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply

      Stuur mij een email bij nieuwe reacties op deze blogpost. Je kunt je ook inschrijven zonder zelf te reageren.