Maak je eigen Segway

zelfbouw segway

Wie genoeg heeft van lopen koopt een Segway. Wie genoeg heeft van lopen maar een Segway te duur vindt, bouwt er zelf één. Klinkt nogal ambitieus maar Trevor Blackwell is het gelukt en zijn constructie ziet er ook nog eens verdraaid goed uit.

De ‘balansscooter’ (what’s in a name) van Blackwell is volledig opgebouwd uit bestaande materialen. Zo gebruikt hij heel handig een elektromotor uit een rolstoel (van de sloop, gaan we maar vanuit) en accu’s uit bestuurbare auto’s. Kwestie van creatief zijn met de middelen die je voor handen hebt.

http://www.youtube.com/watch?v=dxBXj1qGqoc

Vind de geheimen

Een beetje handigheid is overigens welkom. Want waar begin je en wat zijn de geheimen van het voertuig? Trevor Blackwel legt het allemaal tot achter de komma uit. Hij is overigens niet de enige thuistechnicus die een zelfbalancerende scooter heeft gebouwd. Deze zelfbouwer deed het bijvoorbeeld ook en zijn bouwplan is minstens zo gedetailleerd. Hij noemt zijn creatie dan ook niet voor niks de “Open Source Self Balancing Scooter”. Lopen is zó 2010.

1 Comment
  1. […] mee doen. Pak dus snel je gereedschap en soldeerspullen erbij en maak er een nieuw soort Segway van! Of neem je Ballbot gewoon mee als je op stap gaat. Even twee voetstukken bevestigen en je kunt […]

    Leave a reply

    Stuur mij een email bij nieuwe reacties op deze blogpost. Je kunt je ook inschrijven zonder zelf te reageren.