Maandag-missers: de klok die altijd een uur vooruit staat

maandag-missers: klok-fail

Niet van elk project dat wij tegenkomen krijgen we een bobbel in de broek, zo bewijzen de fails waar we vaak genoeg over schrijven. Neem nu deze klok met de niet echt stoere naam Tranquil Turquoise: een uurwerk dat standaard een uur vooruit staat. En dat voor slechts 1599 euro.

Eh, wat? Ja, je leest het goed! Zestienhonderd euro voor een (ook nog eens vrij lelijke) klok die bovendien niet eens op tijd staat: er zit weliswaar een atoomklok in, maar die is zo afgesteld dat de Tranquil Turquoise (die we vanaf nu voor het gemak simpelweg ‘Groenblauw Ding’ gaan noemen) standaard een uur voor loopt.

Tijdsbesef

Volgens de makers luidt Groenblauw Ding ‘een nieuw tijdperk in met een positieve boodschap over meer geluk door het bewuster omgaan met tijd.’ Daarmee is dit uurwerk van Cloggy & Clocks een heuse ‘klok tegen de race’. Ja, ze zijn daar niet alleen creatief met klokken, maar ook met uitdrukkingen. Het lijkt wel een Tellsell-reclame. Is het niet amazing, Mike?

Maak je eigen klok

Iedereen met een IQ van boven de 20 weet natuurlijk dat je geen 1600 euro hoeft uit te geven voor een klok die een uur vooruit loopt. Daarvoor zit er een draai- of drukknopje om je bestaande wijzerplaat/display binnen no-time te verzetten. Simpel. En voor de mancaver die er toch liever een tof project van maakt, hebben we al eerder uitgelegd hoe je zelf een klok maakt. En met een beetje moeite maak je deze lunch-klok (langer pauze, korter werken!). Maak desnoods een woordklok, of probeer dit gave ding van een HDD na te maken!

Blijft enkel nog de vraag waarom je per se een klok zou willen hebben die een uur voor loopt. Het is vrij onnodig om overal een uur te vroeg te zijn, en die kans is sowieso miniem, omdat je na een tijd ongetwijfeld gewend bent aan het ‘tijdverschil’ en gewoon weer overal een kwartier te laat binnen komt sjokken. Daar verandert een Groenblauw Ding van 1600 euro helemaal niets aan…!

We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply

      Stuur mij een email bij nieuwe reacties op deze blogpost. Je kunt je ook inschrijven zonder zelf te reageren.