Mancave op bezoek bij ASSortiMENS

Mancave op bezoek bij Edwin Dertien
Toen Edwin ongeveer een jaar geleden een zorgverlener leerde kennen, heeft deze hem in contact gebracht met een autistische jongen. Deze jongen had een technische opleiding en een grote voorliefde voor techniek. Maar door zijn diagnose autisme kon hij helaas niet aarden in zijn normale dagbesteding. Edwin zag zijn kans schoon om een technisch experiment aan te gaan met de jongen door middel van diverse technische projecten. En wat bleek… de jongen bloeide weer helemaal op. Zo ontstond dit FabLab.
Een normaal FabLab is hoofdzakelijk open voor publiek. Dit FabLab is speciaal bedoeld voor mensen met Autisme. Vanalles bouwen ze er. Dingen die voor de werkplaats zelf nuttig zijn, maar ook andere gave projecten. Zo laat Edwin ons enkele van hun “in progress”-projecten zien. Een leuke retro-spelcomputer, maar ook een radiografische bestuurbare auto die je straks op afstand kunt besturen alsof je er zelf in rijdt (met een Ferrari stuur en pedalen).
Wat is een FabLab?
Dit FabLab is speciaal bedoeld voor mensen met autisme.
In een FabLab (een mooie afkorting van de engelse benaming fabrication factory), kunnen uitvinders en ontwikkelaars terecht om gebruik te maken van geavanceerde apparatuur die je meestal niet zomaar thuis hebt staan. Denk aan bijvoorbeeld een 3D-printer, laser- of foliesnijder. Zo’n gezamenlijke ruimte is perfect om te gebruiken voor je eigen innovatieve ontwerp en om je technische kennis te delen met anderen. Wil jij weten waar een FabLab bij jou in de buurt zit? Kijk dan eens op Makerscene.io.
Stichting ASSortiMENS
Deze stichting is een initiatief van Edwin Dertien en Michiel ten Buuren (sociaal psychiatrisch verpleegkundige). Ze richten zich op mensen met een diagnose in het autismespectrum. Deze cliënten hebben in het dagelijks leven problemen met dagritme, regelmaat, dagbesteding en sociale participatie. Met deze stichting faciliteren ze een beschermde en vertrouwde omgeving voor iedereen geaccepteerd wordt zoals hij is.
Laat je horen!
Heb jij een makerlab of Mancave? Laat het ons weten via contact@mancave.nl en wie weet komen we binnenkort bij jou langs
Mancave wordt gesponsord door Conrad.nl. Wil je meer zien van Mancave, abonneer je dan op ons YouTube-kanaal en volg ons op Facebook en Twitter! Heb jij zelf leuke ideeën voor een gaaf project dat je wel eens gerealiseerd zou zien? Of heb jij iets vets gemaakt dat je graag met ons wilt delen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op!

We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply

      Stuur mij een email bij nieuwe reacties op deze blogpost. Je kunt je ook inschrijven zonder zelf te reageren.