Mancave’s ijkoude winter-tips

Je zou het misschien nog niet zeggen, maar het is winter. En aangezien we je eerder al hielpen met een geslaagde zomer, is het nu ook tijd om je wat tips voor de donkere dagen te geven (in de hoop dat je de herfst zonder onze hulp bent doorgekomen). IJskrabben, sneeuwschuiven en winterpret!

De temperaturen mogen op sommige dagen dan nog meer richting ijs in een hoorntje dan ijs onder je schaatsen gaan; dat kan natuurlijk zomaar omslaan. En zoals de uitdrukking zegt: een slimme meid is op haar toekomst voorbereid! Eh, maar dat geldt natuurlijk ook voor mannen.

Naar buiten

Als je ’s ochtends de deur uitgaat en plotseling tot de conclusie komt dat het toch wel erg koud is, dan kun je maar beter voorbereid zijn met je zelfgemaakte winterkleding. Zo ongeveer de enige gelegenheid om zonder schaamte naaimachiene van je vrouw te lenen. Zo maak je met het verwarmingselement Beadalon elektrisch verwarmde handschoenen, broeken en vesten. Maar pas uiteraard goed op, anders wordt het een schokkende winter.

Als je dan eenmaal in je warme winterkleding je auto in wil stappen, moet eerst het ijs van de ruiten worden gehaald. Gelukkig hebben we je al eens een aantal tips voor makkelijk ijskrabben gegeven (zonder ijskrabber). En voor de echte kouhaters is het met een 433MHz-zendmodule zelfs mogelijk om een kachel in je auto op afstand te bedienen, zodat je wagen al lekker verwarmd is als je er eenmaal instapt.

Wintersporten

Voor wie daarentegen geen hekel heeft aan kou, kan de winter vooral ook een sportief jaargetijde zijn. Zo zijn er genoeg mogelijkheden om toch te kunnen skiën over ons vlakke landschap. Met de gemotoriseerde ski’s van Skizee bijvoorbeeld. Wie liever schaatst maakt een ijsbaan in zijn eigen achtertuin. Of bouw met behulp van slooponderdelen een heuse DIY sneeuwscooter. En ook een oude mountainbike is makkelijk om te bouwen tot snowbike.

Sneeuwruimen

Of je nou van de winter houdt of niet: als er sneeuw valt moeten er stoepjes worden schoongemaakt. En daar heeft iedereen een hekel aan, want die tijd kunnen we veel beter besteden in onze mancave met een tof klusproject. Gelukkig zijn er manieren om het sneeuwruimen makkelijker en zelfs leuker te maken. Met Roboplow, de RC-sneeuwschuiver. Of met een (zelfgemaakte) vlammenwerper.

Binnenblijven

Genoeg mogelijkheden dus om net even iets beter de koude dagen door te komen. En wil je écht niet naar buiten, dan kun je altijd nog thuis films kijken op je zolderbioscoop of HTPC. Of in je mancave klussen aan een tof project natuurlijk. Wij wensen je een mooie winter!

We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply

      Stuur mij een email bij nieuwe reacties op deze blogpost. Je kunt je ook inschrijven zonder zelf te reageren.