Minder-mannelijke casemods

pinklady-casemod

Het customizen van je pc-kast is inmiddels een heel normale hobby voor de liefhebber van eentjes en nulletjes. Na een aantal mannelijke casemods bekijken we dit keer een paar projecten met een iets minder stoere inslag. Omdat het nog steeds leuk is om daaraan te knutselen. En omdat je ze na afloop cadeau kan doen aan je vriendin of kroost.

Het is dat het al Valentijnsdag geweest is, want deze zou perfect zijn voor die gelegenheid. Ontmoet de “She Will Be Loved”-pc, compleet met een plexiglas hartje en (veel!) rozen. Niet erg mannelijk, maar wel een leuke uitdaging om te maken.

love computer

Dat geldt wat minder voor de al net zo roze “PinkLady”. Zoals je inmiddels weet juichen wij op Mancave zelfbouwprojecten van vrouwen toe, maar deze is toch wel ernstig mislukt. Een pc-kast verven kan iedereen en een sticker van Knorretje op de zijkant plakken ook. En als je zo nodig letters wilt uitzagen, doe dat dan wel netjes. Bovendien vragen wij ons af wat dat zombiehoofd op de kast te zoeken heeft.

pinklady casemodNight Of The Living Casemods

Wie het allemaal net iets minder zoet wil, kan ook kiezen voor een teddy-pc. En dan hebben we het niet over een kleine desktop die in de achterkant van een grote knuffelbeer wordt geduwd. Da’s natuurlijk minder goed voor de koeling. Nee, de Zweed achter dit project maakte een volledige customized kast waar vervolgens het hoofd en de ledematen van de beer op werden gezet. Zelfs aan een diskdrive is gedacht, in de vorm van een ‘boek’ dat de beer vasthoudt.

Ook andere dieren behoren tot de mogelijkheid. Wat te denken van een koe? Of anders een echte, opgezette bever, ook gezellig.

BeavershotBeavershot

Ook voor kinderen zijn grappige casemods te maken. Al zijn ze stiekem ook leuk genoeg om zelf te gebruiken. Wie wil er nu geen (werkende!) kauwgomballenautomaat als pc. Om van dit gingerbread-huisje maar te zwijgen.

Gumball PC

Het moge duidelijk zijn; ook op het minder mannelijke vlak is er genoeg te modden. Maar pas op: voor je het weet ziet je (per ongeluk ergens achtergelaten) harddisk er zo uit.

2 Comments
 1. Reply
  Ivanka 19 juni 2015 at 18:54

  ben opzoek naar een opgezette bever voor een film. Was benieuwd of je de bever nog in bezit hebt? Hoop wat van je te horen.

  Dank vast en groeten
  Ivanka

 2. Reply
  karin 7 april 2011 at 20:49

  Hehehe daar kan ik ook nog wel mee doen 😛 Heb alleen m'n oude casemod weggedaan (ene sidepanel devil heart en ander sidepanel tribal rozen). Doe het nu alleen nog maar met m'n chieftec dragon kast 😀 (wou ik eerst ook modden, maar niet mee verder gegaan. Zou een tribal draak uit gezaagd worden)

  Ben nu gestopt met casemodden, omdat ik niet meer naar lanparty's ga en andere leuke hobbies heb 😀

  Leave a reply

  Stuur mij een email bij nieuwe reacties op deze blogpost. Je kunt je ook inschrijven zonder zelf te reageren.