Mancave

Random Mancavator (Klik om te verversen)

Mythbuster Adam Savage zegt het: “Elke man verdient een cave”

vr 25 november 2011, 3.472 views

adam-savage-mancave

Mythbuster Adam Savage slaat de spijker op z’n kop tijdens zijn lezing bij Universiteit Twente: “Every man should have his own man cave”.

Gistermiddag gaf Mythbuster Adam Savage een lezing bij Universiteit Twente, over ‘How to be a MythBuster?’. Hij was er toch, want vandaag krijgen de programmamakers van Discovery Channel een eredoctoraat van de universiteit. Een mooie kans voor ondergetekende om deze übermancaver eens in het echt te horen spreken.

Science is fun!

Vanaf de eerste minuut hing de hele zaal aan zijn lippen. Net als op tv maakte Adam tijdens zijn lezing de wetenschap begrijpelijk en leuk voor iedereen. “Ik stel me altijd voor hoe ik thuis, op een zondagmiddag, zou gaan experimenteren om erachter te komen hoe dingen in elkaar steken. Zo doen we het ook bij Mythbusters”. Enkele anekdotes uit het programma mochten ook niet ontbreken, zoals het wenkbrauw-incident, punchlines van grappen die eruit worden geknipt en een nog niet uitgezonden stunt uit het nieuwe seizoen met een duikvlucht vanaf een schans in een meer.

Belangrijke boodschap van Mythbusters

Maar de allerbelangrijkste boodschap die Adam Savage voor de bomvolle zaal heeft, iets dat heel Nederland, de hele Benelux, de hele wereld moet weten: “Every man should have his own man cave” – elke man verdient een cave!