Mancave

Random Mancavator (Klik om te verversen)

Oh My Rod! Blastolene Decoliner, de DIY spaceship-camper.

di 21 februari 2012, 7.590 views

blastolene decoliner, de diy spaceship-camper

Het kostte 5000 manuren. Alles werd handgemaakt, met als basis het oude chassis van een camper. Het resultaat is fenomenaal: de Decoliner. Gebouwd door Randy Grubb en of je het nou mooi vindt of niet, het is wel f’ing impressive!

Randy had een visioen. Hij droomde over z’n eigen Flash Gordon Motorhome. En dit is het resultaat. You like? Klik dan op de f van Facebook :-).

Blast

De Decoliner is een rijdend spaceship met ruimte voor vijf passagiers op het dak. Dit is niet het eerste respect-project uit de schuur van Blastolene. Blastolene is een ‘Broederschap van autonome kunstenaars en ambachtsmannen die elkaars creativiteit aanmoedigen’, en dan gebeuren er mooie dingen. Dat vond Jay Leno ook, die de Blastolene Special kocht.

Packard V12 powered Blastolene Daytona Special

Packard V12 powered Blastolene Daytona Special

Frog Trike

Frogman Tim Cotterill liet ook al eens een ontwerpje van eigen hand uitvoeren door de jongens van Blastolene. De bruutste Tank Rod ooit, aangedreven door een Supercharged V8 motor, die 320 kilometer per uur haalt! Deze machine heet de Rocket II Trike en wordt bestuurd door een echte ijzervreter.

Rocket II Trike

Rocket II Trike

Nou vraag ik je: is het voorstelbaar dat deze man, de maker is van deze kikkertjes? En – more to the point – dat ie er daar genoeg van verkoopt om z’n Rocket II Trike te laten maken? Die Hot Rod jongens zijn vreemde kostgangers, maar wat een vakmanschap!

Antique Hot Rod

decoliner interieur

Zo ziet de decoliner er van binnen uit

Randy Grubb gebruikte niet zomaar een camperchassis voor zijn Decoliner. Hij koos de GMC Motorhome, die van 1973 tot 1978 geproduceerd werd door General Motors (‘the 26-foot, 12,000-pound antique hot rod with plumbing’). Een zeven meter lange woning op wielen, die anno 2012 nog minstens even populair is. Een belangrijk aspect van de camper is het flexibele interieur, dat erop gebouwd is om naar wens aan te passen. Dat gebeurt nog steeds volop, waarbij huidige eigenaren ook elektronische snufjes inbouwen. Er zijn zelfs nog bedrijven die zich specialiseren in GMC onderdelen. Dus als een eigen Decoliner voor jou niet is weggelegd, dan kun je altijd nog the next best thing aanschaffen. En daar je eigen hot rod-camper van maken.

reacties (3)

 1. Riezz op 1 maart 2012

  erg nice, doe mij er ook maar 1tje 😛

  In strijd met de regels Reageer
 2. Stefan T op 22 februari 2012

  Vette bak, maar die titel :P.

  "Rod: A slang term for penis"
  http://www.urbandictionary.com/define.php?term=ro

  haha

  In strijd met de regels Reageer
  1. Mieke op 23 februari 2012

   Wist ik toch, dat is de hidden message :-)

   In strijd met de regels

Reageer

(spelregels)

Stuur mij een email bij nieuwe reacties op deze blogpost. Je kunt je ook inschrijven zonder zelf te reageren.