PocketTouch: touch je screen door je broek heen

Gemak dient de mens. En hoewel we hier regelmatig bloggen over projecten die vooral leuk zijn ‘omdat het kan’, kijken we af en toe ook naar een vinding waar je echt iets aan hebt. Eén die de wereld zal veranderen. Neem nou bijvoorbeeld deze revolutie op smartphonegebied: gebruik je touchscreen door je broek heen met PocketTouch!

Een touchscreen die werkt terwijl je smartphone in je broek zit. Voor velen  zal het een bekend gegeven zijn. Helaas gaat het daarbij wel om schermen die ongewild en ongemerkt aangaan, met alle gevolgen van dien (2,5 uur je voicemail aan de lijn hebben, of iets dergelijks). Nee, bij deze nieuwe uitvinding van Microsoft is het juist de bedóeling dat je je scherm kan bedienen zonder je apparaat uit je broek te halen.

Is dat een smartphone in je broek…

PocketTouch is bedoeld om basale handelingen op je smartphone te kunnen verrichten terwijl hij bijvoorbeeld in je broek- of jaszak zit. Denk hierbij aan het skippen van een track op je mp3-speler, het ongemerkt wegdrukken van een inkomende oproep, en meer van dat soort dingen. Zelfs een sms sturen is mogelijk doordat de software verschillende losse bewegingen kan herkennen en samenvoegen tot letters.

…of ben je gewoon blij me te zien?

Toegegeven, het ziet er niet enorm koosjer uit wanneer je tijdens een vergadering de hele tijd met een hand onder tafel over je broek aan het vegen bent. Maar maakt dat uit? Wat ons betreft niet. In de beginperiode van de mobiele telefoon liep je ook enigszins voor lul met zo’n bakbeest aan je oren. Je moet er nu eenmaal wat voor over hebben om een pionier te zijn.

Touchen op je arm

Nu Microsoft het op het gebied van smartphonesoftware in hoog tempo aflegt tegen Apple en Google, lijkt het bedrijf zich genoodzaakt te zien met andere vindingen te komen. Naast het hele friemelen-door-je-broek-gebeuren heeft men namelijk nóg een revolutie opgezet. Via Omnitouch, een systeem met hetzelfde principe als Microsoft’s Kinect, is het straks mogelijk om elke oppervlakte als touchscreen te gebruiken; een muur, een vel papier, zelfs je eigen arm! Om dit voor elkaar te krijgen moet je wel een camera en minilaserprojector op je schouder dragen, maar ach, je moet er nu eenmaal wat voor over hebben om een pionier te zijn.

Kiezen

Het lijkt ons duidelijk: de markt voor smartphones staat dankzij Microsoft voor een aantal indrukwekkende revoluties. Straks kun je kiezen: PocketTouch of Omnitouch. Eén van de twee gaat ongetwijfeld de nieuwe manier worden om je smartphone te bedienen. Een combinatie van de twee lijkt ons echter onwaarschijnlijk (wat heb je aan een minilaserprojector in je broekzak?) dus je zult moeten gokken voor welke je wilt gaan. Met het risico dat je je uiteindelijk voelt zoals een Betamax– of HD-DVD-gebruiker. Je moet er nu eenmaal wat voor over hebben om een pionier te zijn.

We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply

      Stuur mij een email bij nieuwe reacties op deze blogpost. Je kunt je ook inschrijven zonder zelf te reageren.