Zet Xiaomi met dit toestel nu echt de smartphonewereld op z’n kop?

Met de komst van mobiele telefoons zijn er heel wat veranderingen geweest. Van bakstenen Nokia’s die niet kapot te krijgen waren tot telefoons met meer dan 80% scherm zoals de iPhone X of Samsung Galaxy S9. Voor iedereen die zich een beetje bezighoudt met deze dagelijks te gebruiken technologie, is er echter één ding duidelijk. Smartphones worden steeds beter en duurder. Prestaties kosten nou eenmaal geld. Klinkt logisch, toch? Xiaomi is het daar niet volledig mee eens. En daarom komen ze nu met de Pocophone F1: één van de beste telefoons op de markt, en dat voor €300.

Het design van de Pocophone F1.

Het design van de Pocophone F1. Zoals je kan zien heeft de telefoon een dubbele camera met daaronder een vingerafdrukscanner.

Verbazingwekkende prestaties

De Pocophone F1 komt met verbazingwekkende prestaties voor deze prijs, vooral vergeleken met de telefoons die rond de 1000 pegels zitten. Het is de eerste smartphone van Xiaomi’s budgetmerk Pocophone, Ook wel Poco genoemd in India. De procestechnologie bestaat uit een Snapdragon 845 processor met waterkoeling en 6 tot 8 GB RAM werkgeheugen. Met deze specificaties staat het toestel als het gaat om snelheid op papier gelijk aan de Oneplus 6. En dat terwijl de Pocophone gemiddeld 100 euro goedkoper is. Niet verkeerd dus!

De verschillende opslaggeheugens die verkrijgbaar zijn voor de F1 zijn 64, 128 of 256 GB. Dit geheugen is nog uitbreidbaar, mocht je dat nodig vinden. Verder bevat het nieuwste Chinese model een Full-HD scherm met een batterij van 4000 mAh. De testers van GSMArena claimen dat de telefoon het ongeveer 12 uur lang moet uithouden terwijl jij non-stop je favoriete gedownloade Netflix series binget. Daarmee scoort hij een uitstekend  op het gebied van uithoudingsvermogen.

Onmogelijke prijs?

Hoe dit allemaal mogelijk is voor deze prijs? Dat zien we als we kijken naar de camera. Vaak is de camera het eerste slachtoffer om een telefoon goedkoper te maken, en zo ook bij de Pocophone. De prestaties zijn zeker niet slecht, maar zijn niet van de ongelooflijke kwaliteit die onder andere iPhone en Samsung tegenwoordig hebben. Echter, voor een alledaags gebruiker van dit toestel zijn zowel de camera aan de voor- als achterzijde meer dan goed genoeg om hier en daar een mooi uitzicht of grappige selfie vast te leggen. Naast de camera wordt de uitzonderlijk lage prijs nog iets verder gedreven door de speaker. Die  doet volgens Unbox Therapy op Youtube ietwat onder voor zijn duurdere concurrentietoestellen.

Kosten

Het meest simpele model van 6 GB + 64 GB is omgerekend vauit dollars ongeveer 259 euro. Het model met 6 GB en 128 GB gaat voor ongeveer 299 euro de markt op.  De versie met 8 GB + 256 GB of de “armored” edition zijn respectievelijk 359 en 369 euro.

Check hieronder de review van Unbox Therapy!

1 Comment
  1. Reply
    tedmills 30 augustus 2018 at 02:25

    BNEF is utter blsht seriously. Its figures are based around presuming petrol can continue to make is phony profitability claims and continue its massive society destroying theft. Its projections also assume we don”t meet Paris targets. But if your”re a Tesla investor supporter its projections show Tesla a decade ahead of what BNEF is trying to deceive the public about. If you don”t want BS look at the projections of Tony Seba- 100% new car electric between 2025 and 2030 globally. Tony has been a lot more accurate than the BNEF fraud. Wish we had some means of prosecuting entites that could be shown to take money for knowingly and intentionally misleading the public as at the least it sows the seeds of violence. We have false advertising but this goes further.

    Leave a reply

    Stuur mij een email bij nieuwe reacties op deze blogpost. Je kunt je ook inschrijven zonder zelf te reageren.