Porsche met giftanden

porsche-918-spyder-concept

Sportief rijden en zuinigheid zijn nooit echt de beste vrienden geweest. Laat het maar aan Porsche over om daar een einde aan te maken. De eerste milieuvriendelijke Porsche is namelijk een feit. De vraag ernaar bleek zo groot te zijn dat zelfs Porsche overstag is gegaan. Goed nieuws voor iedereen die van snelheid houdt, over een bodemloze geldbuil beschikt en een milieuvriendelijke instelling heeft.

Giftige spin

Het nieuwe model van Porsche (verwacht in 2013) is niet volledig elektronisch maar hybride. Superhybride zelfs. Een volledig elektronisch model zou namelijk helemaal niet passen bij een merk als Porsche. Het ziet ernaar uit dat hij 918 Spyder gaat heten. En dat is, zoals je kunt zien, een spin met giftandjes.

Razendsnel

Voor wie gek is op snelheid is de 918 Spyder om van te watertanden. Hij wordt aangedreven door een 500 pk sterke V8-gasmotor, met onder de kap drie elektromotoren die samen goed zijn voor zo’n 218 pk. Met zoveel bruut geweld knalt deze hybride binnen de drie seconden naar de 100! Holy sh*t. Drie seconden?

porsche918-legenda

Goed bezig bij Porsche

Ondanks deze motoreigenschappen heeft de Porsche opvallend genoeg een gecombineerd gebruik van 3 L/100 km. Een samenstelling die voor een CO2-uitstoot van slechts 70g/km zorgt. Goed bezig daar bij Porsche. Maar wat echt bijzonder is, is dat het nieuwe model het circuit van Nürburgring in slechts zeven minuten en 30 seconden aflegde. Dat is twee seconden sneller dan de Porsche Carrera GT!

porsche918-back

Onbetaalbaar

Wat kost dit lieve spinnetje dan? Nou, de kale prijs is vanaf 845.000 dollar. Slik. Niet voor gewone stervelingen dus. Jammer. Maar een troost is er wel. Er worden maar 918 stuks van gemaakt. Dus al heb je het geld, je bent niet de enige die naast de pot piest. En wil je toch Porsche rijden, dan kun je nog altijd deze kopen of deze maken.

2 Comments
 1. […] heet. Dan heb je een naam hoog te houden en ga je er echt voor, dan maak je er één met pit: de Porsche 918 Spyder. Toch even kijken bij de Porsche-stand of ie er staat. En dit troffen we […]

 2. Reply
  Bart 5 april 2011 at 12:02

  Porsche heeft ook een hybride versie van de GT3, ook erg 'milieuvriendelijk' 😉

  http://www.youtube.com/watch?v=Vc88fTY7eb4

  Leave a reply

  Stuur mij een email bij nieuwe reacties op deze blogpost. Je kunt je ook inschrijven zonder zelf te reageren.