Mancave

Random Mancavator (Klik om te verversen)

Real-life arcade racegame met een RC-auto

di 24 augustus 2010, 1.910 views

Racer 0.1 demo
Heb je op de PlayStation wel eens ‘WipeOut’ gespeeld? Zo ja, dan zal dit project je erg bekend voorkomen. Een zeer creatieve Duitse modelbouwer heeft namelijk met een RC-auto, een camera en heel, heel veel karton een real-life versie nagebouwd van dit welbekende spel. Je waant je in je eigen arcadehal!

Malte Jehmlich is een held. Hij heeft maandenlang gewerkt aan zijn project ‘Racer’ en het resultaat mag er zijn. Hij heeft een complete level van ‘WipeOut’ nagebouwd van karton. En het mooiste is: je kunt de real-life game spelen via een RC-auto waar een camera op gemonteerd is, zodat je precies ziet wat je normaal gesproken tijdens het gamen ook ziet. Life imitating art!

Op dit moment beslaat de racebaan een gebied van 7 x 9 meter, maar in principe is het uit te breiden tot zover de afstandsbediening van de RC-auto bereik heeft. Natuurlijk heb je wel budget en vooral tijd nodig om dit allemaal in elkaar te zetten, maar daar liggen rasechte hobbyisten niet van wakker.

http://www.youtube.com/watch?v=9NSwzhIl7CE

Aan de RC-auto heeft Malte in eerste instantie niet veel gesleuteld, behalve dan dat hij er een plateau op heeft bevestigd voor de wireless camera en lampen. Maar versie 0.1 betekent dat er meer volgt en in versie 0.2 heeft ie al wat meer vernuftigheden ingebouwd. Door middel van een paar sensoren op de RC-auto en een stukje software kan er nu een high-score worden bijgehouden.

Wie bouwt er straks de nieuwe Call of Duty na?