Real-life arcade racing op vinyl: scratchen met RC-auto’s

vinylrally_screenshot

Vorig jaar heb ik al eens geblogd over een Duitse dude die een real-life arcade racegame had gebouwd met een RC-auto. Dat was cool. Maar nu graag even jullie aandacht voor de overtreffende trap in coolness: Vinyl Rally. Zeg nou zelf, wat is nou gaver dan hi-speed scratchen met een RC-auto die over duizenden oude platen scheurt?

Onlangs hadden we nog een blogpost hier op Mancave over manieren waarop je vinyl een tweede leven kon geven. Eerlijk is eerlijk: een brilmontuur, een schaal, een klok… het waren wel een beetje wijvendingen in dat artikel. Het enige dat echt vet was, was die grote bal van LP’s. Gewoon, omdat het kan.

Weg met wijvendingen, tijd voor wat stoers

Maar nu hebben we iets gevonden dat beter past op Mancave. Het is een combinatie van RC-auto’s (like!), arcade racegames (like!), lawaai (like!) en oude platen stukmaken (like!). Een win/win/win/win-situatie dus. De gasten van dualpLOVER hebben eigenlijk een platenlabel en perserij, maar daarnaast zijn ze ook kunstenaars. Hoeveel subsidie ze vangen weten we niet, maar ze hebben naast onzinnige dingen waar je niks aan hebt (zoals cassettebandjes aan heliumballonnen en de ‘Gigloo’) ook nog iets gemaakt waarvoor ze van ons de komende jaren volop uit de subsidiepot mogen graaien: Vinyl Rally.

Vinyl Rally-circuit

Foto: Haags Uitburo

Scratchen met RC-auto’s

Het principe klinkt heel simpel, maar zo te zien is het een pokkenwerk om het allemaal te bouwen en te finetunen. Het eerste wat je nodig hebt is een paar duizend oude LP’s. Mocht je nog niet weten wat je met de muzikale erfenis van je ouders gaat doen, dan kun je dit idee vast in je achterhoofd houden. Net als bij de arcade racegame waar we vorig jaar over berichtten, zit je hier in een echte arcade booth terwijl je jouw RC-auto bestuurt. Het grote verschil is ten eerste dat je op een zooi vinyl rijdt en ten tweede dat je een stel pick-upnaalden aan je auto hebt hangen, waarmee je een gruwelijke herrie produceert. Weet je nog hoe voorzichtig je vroeger altijd was met het plaatsen van de naald op de plaat? Hier mag je juist scratchen wat je wilt!

Zo ziet het er ongeveer uit:

Op de RC-auto’s zijn ook camera’s gebouwd, zodat je de race live vanaf de baan kunt beleven. Check deze video van DJ Smallcock (respect voor die naam) en zie (en hoor!) hoe dat gaat:

2 Comments
 1. Reply
  Record Store Day 21 april 2012 at 00:13

  […] Start your engines: RC racen op een baan van vinyl […]

 2. Reply
  sjakie 27 oktober 2011 at 07:09

  mooie baan ziet er goed uit met die oude platen en cd.

  Leave a reply

  Stuur mij een email bij nieuwe reacties op deze blogpost. Je kunt je ook inschrijven zonder zelf te reageren.