Riding low or flying high?

riding low or flying high?

Daar sta je dan. Je kijkt ontevreden naar je auto waar je al maanden aan sleutelt en denkt: iets moet er anders. Je hebt hem behoorlijk gepimpt maar dat hebben je makkers ook met hun auto’s gedaan. Iets aan je auto kan toffer. Anders. Beter. Iets kan nóg indrukwekkender. Maar wat?

Kruipen en steigeren

Wat denk je hiervan? Laat je auto kruipen en steigeren. Verlaag hem. In de VS noemen ze je auto dan een lowrider. Oorspronkelijk een statussymbool voor de Mexicaanse gemeenschap in Los Angeles. De eerste lowriders stammen al uit de jaren ’30 van de vorige eeuw. Hiervoor werden vooral oude Chevy Impala’s gebruikt omdat deze goedkoop waren in de aanschaf.

Met een aanloop

Overigens dekt de oorspronkelijke titel lowrider de lading niet helemaal. De moderne lowriders kunnen namelijk ook weer omhoog. Wat handig is want in tegenstelling tot de VS hebben we in Nederland verkeersdrempels met een hellingsgraad van 30% en parkeergarage-ingangen die je met een aanloop moet nemen, wil je de helling halen.

State of the art systeem

Het verlagen van je auto is dus geen makkelijk en goedkoop karweitje. Vet is het wel, en handig bij het uitstappen. Gelukkig is er voor elk probleem wel een oplossing. In dit geval ziet die er als volgt uit: een nieuw state of the art hydraulisch systeem waarmee je je auto verlaagt als je dat wilt en weer verhoogt als het nodig is.

Dansje doen?

Dit schept allerlei te gekke mogelijkheden, zoals het doen van een dansje. Met het juiste hydraulische systeem kun je je auto zelfs laten ‘breakdancen’. In de VS doen ze dit tijdens zogenaamde ‘lowride competitions’. Wie de de beste dans of de hoogste sprong uitvoert wordt rijkelijk beloond met applaus en respect.

Vonkenregen

Het kan nog gekker. Je kunt je auto verlagen totdat hij het asfalt raakt. Maar wacht wel tot het avond is. De vonkenregen zal onvergetelijk zijn. Dit noemen ze ‘scraping’. Bang voor beschadiging? Niet zijn: er zijn speciale metalen balkjes voor onder je auto die je makkelijk kunt vervangen.

Stuur ons het filmpje

Bedenk wel dat als je – laten we zeggen – een Nissan Micra rijdt met een nieuw ingebouwd hydraulisch systeem, dit niet per se hetzelfde mindblowing effect zal hebben als bij een Cadillac DeVille. Je Micra zou zich namelijk zomaar omver kunnen stuiteren. Stuur ons in dat geval het videootje: we beloven dat we het zullen plaatsen.

1 Comment
 1. Reply
  Peter 17 oktober 2013 at 21:27

  http://www.youtube.com/watch?v=G6XFb6teiNE

  http://www.youtube.com/user/crazybelgians

  2cv met luchtvering, luchtcilinders in de lengte onder de wagen 🙂

  Leave a reply

  Stuur mij een email bij nieuwe reacties op deze blogpost. Je kunt je ook inschrijven zonder zelf te reageren.