Schiet scherp met deze DIY-kruisboog!

schiet scherp met deze DIY kruisboog

Patrick Priebe, bekend van de Iron Man Laser Glove, is een voorbeeld voor ons allen. Deze Duitse über-mancaver maakt echt supervette creaties waarbij de nadruk ligt op lasers. Check de kruisboog die hij maakte op basis van de letter Y. Uit zijn hoofd. Zonder bouwtekening.

Stel: je bent werkzaam als labtechnicus en je bouwt in je vrije tijd de meest stoere gadgets. Dan kom je plotseling voor een flinke tijd thuis te zitten als gevolg van een vervelende blessure die je opliep tijdens het hockeyen. Je slaapt wat langer uit, hangt de hele dag thuis wat rond en om de tijd te doden zit je veel achter je computer. Dan staar je verveeld naar je toetsenbord en zie je plotseling de letter Y…

Ja, en dan?

Het overkwam Patrick Priebe. Maar waar de meesten van ons ook gewoon echt de letter Y zouden zien, zag hij er iets heel anders in. Namelijk de basis voor een kruisboog. Alleen geen standaard kruisboog, maar eentje die je bevestigt aan de rug van je hand. Inclusief een laserstraal om zo perfect op je doel te kunnen richten. Daarbij kwam de kennis van zijn eerder ontworpen laserwapens natuurlijk goed van pas. Al wilde hij deze keer niet voor een futuristisch wapen gaan met hoogstaande technische snufjes, maar hield hij het liever wat meer basic. Vandaar dat hij koos voor een volledig mechanische variant.

Een bouwtekening? Niet nodig!

Onder het mom van ‘niet geschoten is altijd mis’ ging Patrick volop aan de slag. Zoals gewoonlijk had hij zijn idee verder niet op papier uitgewerkt. Nee, meneer begon gewoon maar wat te prutsen. Al staat zijn prutsen in dit geval gelijk aan slim en vernuftig een coole gadget uit je blote hoofd bouwen. Allereerst sneed hij wat staven uit een aluminium plaat, die hij vervolgens bevestigde aan een Y-vormig frame op de rug van zijn hand. Hij verzamelde nog meer aluminium, koper en wat messing platen. Vervolgens bestelde hij staaldraad en buizen van carbonfiber (voor de pijlassen) en een paar cilinders van Teflonplastic. De boog maakte hij van twee uitgesneden stukken staal en voor de snaar gebruikte hij staaldraad. De pijlen maakte hij door pijlpunten van messing op buizen van carbonfiber te plakken.


DIY-kruisboog-pijl

Richten, trekker overhalen en schieten!

En dan is het tijd om te gaan schieten. Op frisdrankblikjes, appels en ballonnen. Die maximaal zo’n 9 meter van je afstaan. Afvuren doe je door de draad naar achter te trekken en die vast te haken achter een koperen blok. Even met de duim de duimtrekker overhalen en je vuurt je stalen pijlen af met een behoorlijke precisie dankzij de ingebouwde laser. Zo zie je maar wat er kan ontstaan op basis van 1 toets op je toetsenbord. We zijn dan ook reuze benieuwd wat Patrick zal verzinnen voor die andere 25 letters…

7 Comments
 1. Reply
  Frank (redactie) 13 augustus 2014 at 15:28

  Het is een DIY (Do It Yourself)-kruisboog, zelfgebouwd dus. De maker heeft helaas geen bouwplannen achtergelaten.

 2. Reply
  Erick 12 augustus 2014 at 22:58

  Leuk toestel
  Kan iemand zeggen waar die vandaan komt of waar die te koop is
  dit zijn toestellen die in mijn collectie thuis horen

  Ik hoor het graag

 3. Reply
  Luka Martin 12 juni 2014 at 06:17

  Dat is echt een MEGA coole gadget!!! Waar kan je deze kruisboog kopen en hoeveel kost hij?

 4. Reply
  hyves is cool 22 augustus 2013 at 11:26

  waar kan ik dat ding kopen hij is vet cool en mooi ontworpen.

 5. Reply
  dirk de groot 24 december 2012 at 23:18

  waar kan ik zoo een kruisboog koopen en wat is de prijs ???? HET MOET WEL VOOR EEN LINKS HANDIGE ZIJN !!!!

  graag een mail trug

  graag in het nederlans vertaald

  groejes dank u : dirk

 6. Reply
  elzehout 13 september 2012 at 09:39

  wauw, te gek ding, mooi en vernuftig ontworpen.

  respect voor de 'prutser'!

 7. Reply
  roger 22 maart 2012 at 17:58

  assassin's creed XD

  Leave a reply

  Stuur mij een email bij nieuwe reacties op deze blogpost. Je kunt je ook inschrijven zonder zelf te reageren.