Mancave

Random Mancavator (Klik om te verversen)

Scooter opvoeren tot 150 km/u met lachgas

ma 18 april 2011, 8.918 views

scooter opvoeren met lachgas

Je brommer opvoeren is vakwerk. Zelf maakte ik er vroeger mijn handen niet aan vuil, daar had ik vrienden voor. Mijn ouwe Peugeotje liep na een flinke vijlbeurt toch al snel zo’n 10 kilometer harder. Denk ik, want mijn brommer had geen snelheidsmeter. En dan nog lag zijn top ergens rond de 60 km per uur. Behoorlijk onschuldig vergeleken bij deze snelheidsduivels, die hun scooter hebben opgevoerd naar 150 km/u!

Scooter- en bromfietsfreaks voeren anno 2011 nog steeds op, maar dan met andere middelen. Lachgas bijvoorbeeld . Dat is een stuk minder onschuldig dan het gepruts aan mijn Peugeotje. En okay, het mag misschien niet volgens de wet maar de verleiding is soms te groot. Nu kunnen we wel een verhaal ophangen over veiligheid en regels, maar we zijn allemaal 16 geweest en je weet wat op die leeftijd het belangrijkste is. Snelheid!

150 per uur

Met lachgas, een zelf in elkaar gelaste constructie en de juiste onderdelen bouw je een scooter die zomaar de 150 km aantikt. Zoals het vakwerk van de gasten van Big Bore Boekerrrd. En dat heb je nodig wil je de politie te snel af zijn. Check de lijst met onderdelen die ze gebruikt hebben, niet meer normaal. Check ook de wheelie bar. Helemaal te gek. Die heb je echt nodig, want met zo’n power schiet hij anders zo onder je vandaan.

Zelf ontworpen

Even serieus, 150 km per uur is natuurlijk volstrekt onverantwoord. Op een circuit is het tot daar en toe, maar op de openbare weg (pas op, een drempel) is het levensgevaarlijk. Tof is wel dat deze scooter door deze gasten zelf ontworpen en in elkaar gezet is. Ziet er in elk geval helemaal ‘American Chopper’ uit.

scooter

Jouw brommer

Heb jij je oude opgevoerde Puchje, Kreidler of Honda MT nog in het stalletje staan, waar je aan gesleuteld hebt of misschien nog steeds aan sleutelt? Of nog beter: heb jij er eentje die je net als de gasten van Big Bore Boekerrrd helemaal zelf in elkaar hebt gezet? Stuur ons je blogpost met foto’s/video’s!

reacties (3)

 1. Wespie op 3 juni 2014

  Jarno Trulli ofniet? 😛

  In strijd met de regels Reageer
 2. jarno op 25 augustus 2012

  hallo ik ben jarno bax en ik had een vraag over dat lachgas hea:

  kunnen we dat bij julie kopen ofniet?

  stuur mij maar zosnel mogelijk een mail

  In strijd met de regels Reageer
 3. Racewagen lachgas | A1stoptravel op 14 juli 2012

  […] Scooter opvoeren tot 150 km/u met lachgas » MancaveQuick overviews and basic info on Dragrace. De blauwe fles boven het achterwiel bevat het lachgas. … Bij straatmotoren wordt het lachgas samen met ex… Latest news and videos on Dragrace… […]

  In strijd met de regels Reageer

Reageer

(spelregels)

Stuur mij een email bij nieuwe reacties op deze blogpost. Je kunt je ook inschrijven zonder zelf te reageren.